ΥΠΕΣ: Μόνη της την έφτιαξε, μόνη την υπέγραψε τη συμφωνία με Λιβύη η Τουρκία

«Προκλητικές, επιθετικές και απολύτως παράνομες» χαρακτήρισε τις τουρκικές κινήσεις ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε στον ΣΚΑΪ ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα καταγγείλει την τουρκική προκλητικότητα στη Συνοδό Κορυφής της ΕΕ την προσεχή Πέμπτη, δηλώνοντας ότι η τουρκολιβυκή συμφωνία δεν έχει καμία σχέση και επαφή με πραγματικότητα και το διεθνές δίκαιο της θάλασσας.

Η κυβέρνηση, διεμήνυσε ο υπουργός Εσωτερικών, είναι απολύτως αποφασισμένη να διαφυλάξει και να προστατέψει τα σύνορα μας με ακόμα πιο αυστηρό τρόπο το επόμενο διάστημα, με ισχυρή φύλαξη, ταχύτατη αξιολόγηση για το ποιοι είναι πρόσφυγες και ποιοι μετανάστες, με το πρόγραμμα επαναπροώθησης, τη δημιουργία ελεγχόμενων κλειστών χώρων και την προστασία των παιδιών.

«Η υποτιθέμενη συμφωνία είναι ένα χαρτί μονοί τους το έφτιαξαν μονοί τους το υπέγραψαν… Η κατάσταση στη Λιβύη είναι πάρα πολύ ρευστή και ασταθής, δεν είναι ξεκάθαρο ποιος εκπροσωπεί τι στη χώρα και προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα μόνοι τους» ανέφερε για τους Τούρκους.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρόσθεσε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει ρότα. «Το τελευταίο διάστημα είχε πάψει η συνεργασία με το λιμενικό μας οι ροές είναι ασταμάτητες και στο Αιγαίο και στον Έβρο» τόνισε.

«Οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι, αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία και αποφασιστικότητα τις εξελίξεις, και θα κάνουμε ότι πρέπει για να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας» σημείωσε ο υπουργός, ενόψει της σύγκλησης του Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής τη Δευτέρα.

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …