«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» (ΚΚΕ) ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ «ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ» ΓΟΝΕΙΣ, ΜΕΘΟΔΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟ ΙΛΙΟΝ;

Με έκπληξη και οργή προσπαθούμε να αποκρούσουμε το τελευταίο διάστημα τη δίωξη που έχουν εξαπολύσει μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νεστόρειου Δημοτικού Σχολείου στο Ίλιον Αττικής, σε βάρος συναδέλφισσας σχολικής καθαρίστριας. Στο πλευρό αυτών των δήθεν «αγανακτισμένων» γονέων, φαίνεται ότι συμπαρατάσσεται και η παράταξη «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» του ΚΚΕ, αφού, όπως διαβάσαμε στην ιστοσελίδα «902.gr», εμφανίστηκαν χέρι χέρι στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θέτοντας θέμα... καθαριότητας (;) του συγκεκριμένου σχολείου.

Η συναδέλφισσα, η οποία εργάζεται για 5η συνεχή χρονιά στο Νεστόρειο Δημοτικό, παρά τις φιλότιμες προσπάθειές της να κρατά το σχολείο καθαρό, γίνεται αποδέκτης καθημερινών επιθέσεων και περιστατικών ψυχολογικής βίας (mobbing) από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, που όπως όλα δείχνουν έχουν αναλάβει ρόλο «επιστάτη» και «εργοδότη», παρά το γεγονός ότι ο νομοθέτης έχει αναθέσει μια τέτοια αρμοδιότητα στην Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου.

Τα περιστατικά αυτά έχουν να κάνουν με απευθείας καθημερινή όχληση μελών της Διοίκησης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων προς τη σχολική καθαρίστρια, με καθημερινό «έλεγχο» του έργου της, με παράλογες εντολές και υποδείξεις που υπερβαίνουν τα όρια της καλής πίστης που επιβάλει το σχολικό περιβάλλον. Διαρκείς είναι δε και οι απειλές απομάκρυνσης της συναδέλφισσας από την εργασία της, μιας εργαζόμενης δηλαδή που με δυσκολία καταφέρνει να επιβιώσει οικονομικά, καθαρίζοντας καθημερινά ένα σχολικό συγκρότημα δεκαοχτώ (18) συνολικά αιθουσών, των κοινόχρηστων εσωτερικών και εξωτερικών χώρων (τουλετών, αιθουσών διδασκόντων, αύλειων χώρων, κ.λ.π), για μόλις 33€ το μήνα μικτά ανά σχολική αίθουσα.

Ως Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ», από τις 3.12.2019 έχουμε απευθύνει επιστολή προς τη Διεύθυνση του Σχολείου, την οποία κοινοποιήσαμε στο Δήμαρχο Ιλίου και την Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, αναφέροντας όλα τα παραπάνω περιστατικά.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να υπερασπιστεί τη συναδέλφισσα καθαρίστρια και να μην υποκύψει σε όλες εκείνες τις φωνές που επιδιώκουν την απόλυσή της. Προειδοποιούμε όλους όσοι μεθοδεύουν τη δίωξή της, ότι θα μας βρουν απέναντι.

Το ψωμί των εργαζομένων δεν ενδείκνυται για μικροπολιτικά παιχνίδια...

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

'Yμνοι από τους Times του Λονδίνου για την ελληνική οικονομία

Η ελληνική οικονομία συγκαταλέγεται στις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα τελευταία τρία χρόνια, αναφέρουν …