Ισπανία: Καταδικάστηκε επειδή έφτιαξε ιστότοπο αφιερωμένο στην υπόθεση της «Αγέλης»

Ισπανικό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών έναν άνδρα, επειδή έφτιαξε έναν ιστότοπο που ήταν αφιερωμένος στην πολύκροτη υπόθεση του ομαδικού βιασμού νεαρής γυναίκας, από την επονομαζόμενη «αγέλη», πριν από τρία χρόνια.

Ο ιστότοπος που τέθηκε σε λειτουργία τον Δεκέμβριο του 2018 και ονομαζόταν "Ξενάγηση στην Αγέλη", έδειχνε το ακριβές σημείο όπου εκτυλίχθηκε ο βιασμός τον Ιούλιο του 2016 μιας νεαρής γυναίκας στην Παμπλόνα (βόρεια Ισπανία), κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ του Σαν Φερμίν, και καταγράφει επίσης τη διαδρομή που ακολούθησαν οι πέντε βιαστές, η «αγέλη».

Το δικαστήριο της Παμπλόνας καταδίκασε, επίσης, τον άνδρα αυτόν, έναν Μαδριλένο ηλικίας 39 ετών, να καταβάλει στο θύμα του βιασμού ως αποζημίωση το ποσό των 15.000 ευρώ, σημειώνοντας πως ο ιστότοπος προκάλεσε στη γυναίκα «μεγαλύτερο πόνο».

Η νεαρή γυναίκα είδε «τον πόνο της να εκτίθεται στο φως της ημέρας, να υποτιμάται, να εκχυδαΐζεται και να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης... με εμφανή περιφρόνηση προς την αξιοπρέπειά της», υπογραμμίζει το δικαστήριο στην ετυμηγορία του.

Η δημιουργία του ιστότοπου αναζωπύρωσε το σύνδρομο μετατραυματικού στρες, από το οποίο έπασχε μετά τον βιασμό το θύμα, το οποίο χρειάστηκε να ξαναπάρει φάρμακα για να αντιμετωπίσει το άγχος της, εξηγεί το δικαστήριο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Το Περιστέρι θα επισκεφθεί την Τρίτη ο Νίκος Ανδρουλάκης

To πρόγραμμα του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη αναλυτικά Την Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 στις …