Η Γκρέτα Τούνμπεργκ είναι το «Πρόσωπο της Χρονιάς» για το περιοδικό Time

Τον τίτλο του προσώπου της Χρονιάς για το 2019 έδωσε το περιοδικό Time στην Σουηδή μαθήτρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία ενέπνευσε το κίνημα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η 16χρονη είναι το νεότερο πρόσωπο που διαλέγει το περιοδικό για Πρόσωπο της Χρονιάς, από το 1927 όταν ξεκίνησε την εν λόγω παράδοση. Το περιοδικό φιλοξενεί στο εξώφυλλο του μία φωτογραφία της Τούνμπεργκ με τον τίτλο «Η δύναμη της νιότης».

Την απόφαση ανακοίνωσε στο NBC ο αρχισυντάκτης του Time, Έντουαρντ Φέλσενθάλ. «Έγινε η μεγαλύτερη φωνή του μεγαλύτερου ζητήματος ου αντιμετωπίζει ο πλανήτης φέτος, ερχόμενη στην ουσία από το πουθενά για να ηγηθεί ενός παγκόσμιου κινήματος», είπε ο αρχισυντάκτης του περιοδικού.

.@GretaThunberg is TIME's 2019 Person of the Year #TIMEPOY https://t.co/YZ7U6Up76v pic.twitter.com/SWALBfeGl6

— TIME (@TIME) December 11, 2019

Πηγή: skai.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χ. Θεοχάρης: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις - Από 1/5 τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Δε θα δοθεί παράταση για τη διασύνδεση ταμειακών με POS, ξεκαθάρισε ο υφυπουρργός Εθνικής Οικονομίας …