Μητσοτάκης για κλιματική αλλαγή: Η πρόταση της ΕΕ είναι σημαντική και φιλόδοξη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην παρέμβασή του στο δείπνο των Ευρωπαίων ηγετών για την κλιματική αλλαγή και την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το "European Green Deal", όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές τόνισε μεταξύ άλλων ότι «η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι σημαντική και φιλόδοξη».

Είπε επίσης ότι «απαιτείται Μηχανισμός Δίκαιης Μετάβασης από τον οποίο, όπως γίνεται κατανοητό, όλοι θέλουν μερίδιο, αλλά οι περιοχές που παράγουν λιγνίτη ή/και άνθρακα θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα».

Επισήμανε επίσης, ότι «το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής είναι ήδη υπαρκτό στον Νότο, και στις προτάσεις της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να συμπεριλάβει τη διάσταση της πολιτικής προστασίας με ενίσχυση και του RESCEU».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα για την διάσωση της ΛΑΡΚΟ

Μεγάλο συλλαλητήριο για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ και των εργατών της πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, στο οποίο …