Το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν είχε χορέψει με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο αγοράστηκε σε τιμή που ξεπέρασε τα 252.000 ευρώ από τον ανεξάρτητο φιλανθρωπικό οργανισμό που φροντίζ..

Σε νέα χέρια το «φόρεμα Τραβόλτα» της πριγκίπισσας Νταϊάνα

Το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα όταν είχε χορέψει με τον Τζον Τραβόλτα στον Λευκό Οίκο αγοράστηκε σε τιμή που ξεπέρασε τα 252.000 ευρώ από τον ανεξάρτητο φιλανθρωπικό οργανισμό που φροντίζει την πρώην κατοικία της εκλιπούσας.

Πρόκειται για ένα μακρύ, βραδινό φόρεμα σε χρώμα σκούρο μπλε που αποκαλύπτει τους ώμους, δια χειρός Βίκτορ Έντελσταϊν, το οποίο διατέθηκε προς πώληση την Δευτέρα από τον Οίκο δημοπρασιών του Λονδίνου Κέρι Τέιλορ και η αξία του εκτιμάτο σε 289.000 ευρώ ως 347.000 ευρώ.

Στη διάρκεια της δημοπρασίας το φόρεμα δεν έπιασε αυτές τις τιμές και ο οργανισμός το πούλησε αργότερα.

Ο ανεξάρτητος φιλανθρωπικός οργανισμός Historic Royal Palaces -ο οποίος φροντίζει το Ανάκτορο Χάμπτον Κορτ και τον Πύργο του Λονδίνου καθώς και τους δημόσιους χώρους του Ανακτόρου του Κένσινγκτον όπου κατοικούσε η Νταϊάνα- δήλωσε ότι αγόρασε ένα κομμάτι της ιστορίας.

«Όχι μόνο το αποκαλούμενο ''φόρεμα Τραβόλτα'' είναι ένα υπέροχο παράδειγμα υψηλής ραπτικής σχεδιασμένο για να λάμπει σε μια μεγαλοπρεπή εκδήλωση, αλλά εκπροσωπεί και μια σημαντική στιγμή της ιστορίας τη βασιλικής μόδας του 20ου αιώνα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η έφορος του οργανισμού Ελίρι Λιν.

Η Νταϊάνα φόρεσε αυτό το φόρεμα το 1985 σε ένα επίσημο δείπνο στον Λευκό Οίκο και χόρεψε με τον Αμερικανό ηθοποιό.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παπαστεργίου: «Δεν θα αφήσουμε να συγκαλυφθεί το παραμικρό»

Καταλόγισε επίσης στην αντιπολίτευση ότι θέλει να "χτυπήσει" τους πολιτικούς αντιπάλους της ωστόσο με τον …