Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα του exit poll για τις εκλογές στη Βρετανία. Σαρωτική νίκη διαφαίνεται ότι εξασφαλίζει ο Τζόνσον που παίρνει το πράσινο φως των πολιτών για Brexit. Αυτά είνα..

Εκλογές Βρετανία: Σαρωτική νίκη Τζόνσον δείχνουν τα exit poll, ολοταχώς για Brexit

Εκλογές Βρετανία: Σαρωτική νίκη Τζόνσον δείχνουν τα exit poll, ολοταχώς για Brexit

Ανακοινώθηκαν πριν από λίγο τα αποτελέσματα του exit poll για τις εκλογές στη Βρετανία. Σαρωτική νίκη διαφαίνεται ότι εξασφαλίζει ο Τζόνσον που παίρνει το πράσινο φως των πολιτών για Brexit.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του exit poll για τις εκλογές στη Βρετανία μετά τις σημερινές εκλογές που είναι καθοριστικές για την πορεία της χώρας εντός ή εκτός ΕΕ.

Brexit με τον Μπόρις Τζόνσον ή δεύτερο δημοψήφισμα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν;

Αυτό κρίθηκε από τους Βρετανούς στις κάλπες, για τις βουλευτικές εκλογές που είναι καθοριστικές για την αποχώρηση της χώρας τους από την ΕΕ και την πορεία της τις επόμενες δεκαετίες.

Ο Συντηρητικός πρωθυπουργός επέλεξε να προσφύγει πρόωρα στις κάλπες, για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ετών, επιθυμώντας να άρει το αδιέξοδο που επικρατεί στο κοινοβούλιο αναφορικά με το Brexit.

Σύμφωνα με το exit poll, o Τζόνσον φαίνεται να εξασφαλίζει 368 έδρες, έναντι 191 των εργατικών του Κόρμπιν.

Οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον κερδίζουν ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία 86 εδρών στις εκλογές που διεξήχθησαν σήμερα στη Βρετανία, εξασφαλίζοντας 368 έδρες από τις 650 έδρες της Βουλής των Κοινοτήτων, σύμφωνα με τα exit polls.

Οι Εργατικοί κερδίζουν 191 έδρες.

Το Σκωτσέζικο Εθνικό Κόμμα κερδίζει 55 έδρες ενώ οι Φιλευθέροι Δημοκράτες 13.

Αποτέλεσμα που οδηγεί ολοταχώς τη Βρετανία εκτός ΕΕ.

Μπόρις Τζόνσον: «Απολαύστε τη γιορτή»

Ο Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τα μέλη του κόμματός του να «απολαύσουν τη γιορτή» της βραδιάς μετά τη μετάδοση του exit poll.

«Ελπίζω να απολαύσετε τη γιορτή απόψε», ανέφερε σε μήνυμά του, το οποίο εστάλη στα μέλη των Τόρις. «Εσείς ήσασταν η κινητήρια δύναμη αυτής της εκστρατείας. Δεν θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εσάς», πρόσθεσε.

Εργατικοί: Είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε πρόβλεψη

«Είναι πολύ νωρίς για να γίνει οποιαδήποτε πρόβλεψη ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών που διεξήχθησαν την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στη Βρετανία ή να εξαχθούν συμπεράσματα», δήλωσε εκπρόσωπος των Εργατικών, λίγη ώρα μετά τη μετάδοση του exit poll που θέλει τους Συντηρητικούς, το κόμμα του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, να κερδίζει την αναμέτρηση με ευρεία πλειοψηφία.

«Είναι ακόμη η αρχή της βραδιάς, είναι πολύ νωρίς για να θεωρήσουμε ότι έχει κριθεί το αποτέλεσμα», ανέφερε.

«Φυσικά, γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτές θα είναι δύσκολες εκλογές, με το Brexit να κυριαρχεί στις σκέψεις πολλών ανθρώπων και τη χώρα μας ολοένα πιο πολωμένη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) εισηγούνται ως λύση …