Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην άμυνα. Δεν κατάφερε να περιορίσει την δράση της Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε 98-86 .Έτσι υπέστη την 8η συνεχόμενη ήττα του στο Παλάου Μπλαουγκράνα. Πλέον οι πράσινοι υπ..

Μπαρτσελόνα- Παναθηναϊκός 98-86: 'Αμυνα και Ντιλέινι

Photo: Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός δεν είχε λύσεις στην άμυνα. Δεν κατάφερε να περιορίσει την δράση της Μπαρτσελόνα και ηττήθηκε 98-86 .Έτσι υπέστη την 8η συνεχόμενη ήττα του στο Παλάου Μπλαουγκράνα.

Πλέον οι πράσινοι υποχώρησαν στο 8-5 και μοιράζονται την 5η θέση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Η Μπαρτσελόνα ανέβηκε στο 10-3 και μοιράζεται την 2η θέση με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Καλάθης στο πρώτο ημίχρονο και Φριντέτ οι πιο παραγωγικοί παίκτες του Παναθηναϊκού. Ο Μίροτιτς έκανε θραύση στο πρώτο ημίχρονο αλλά ο Ντιλέινι ήταν εκείνος που εκτέλεσε τον Παναθηναϊκό με την καλύτερη εμφάνισή του στην Βαρκελώνη.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε με πρόβλημα…

Το μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού από την αρχή της αναμέτρησης ήταν η άμυνα. Και φυσικά τα ριμπάουντ. Στα πρώτα 2’11” η Μπαρτσελόνα είχε προηγηθεί με 10-2 με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μίροτιτς. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχαναν… όλες τις μάχες των ριμπάουντ και χαρακτηριστικό είναι ότι πήραν το πρώτο τους μόλις 3’23” πριν το τέλος της πρώτης περιόδου… Την ίδια στιγμή που οι παίκτες της Μπαρτσελόνα είχαν… 4 επιθετικά ριμπάουντ!

Με το σκορ 28-23 στην πρώτη περίοδο… Τα ριμπάουντ να είναι 10-1… Την Μπαρτσελόνα να έχει 7/11 δίποντα και 3/7 τρίποντα! Οι πράσινοι έπρεπε να ανέβουν βουνό! Να σταματήσουν τον ρυθμό της Μπαρτσελόνα, να παίξουν άμυνα, να πάρουν τα ριμπάουντ, να σπρώξουν.

Ο Παναθηναϊκός έχανε τα ριμπάουντ

Με ρεσιτάλ από τον Νικ Καλάθη ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 30-28 στα πρώτα λεπτά της δεύτερης περιόδου. Όμως ο αγώνας εξακολουθούσε να πηγαίνει στον ίδιο ρυθμό… Σε high tempo με τις άμυνες να μην είναι σφιχτές και με τους παίκτες του Παναθηναϊκού να χάνουν τα ριμπάουντ. Ο Νίκολα Μίροτιτς (17 πόντους στο πρώτο ημίχρονο) αλλά και ο Μπράντον Ντέιβις (10 πόντοι στο ίδιο διάστημα) ήταν τα άλυτα προβλήματα για τον Παναθηναϊκό.

Ο Καλάθης (13 πόντοι) δεν έφτανε… Κυρίως η κακή βραδιά του ΝτεΣόν Τόμας επηρέασε τον Παναθηναϊκό σημαντικά, ενώ η τραγική άμυνα και τα χαμένα ριμπάουντ εξακολουθούσαν να… πονούν τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Με το σκορ 55-47 στο ημίχρονο υπέρ της Μπαρτσελόνα, τα πράγματα ήταν εμφανώς προβληματικά: 10 επιθετικά ριμπάουντ η Μπαρτσελόνα και 6 αμυντικά ο Παναθηναϊκός! Οι γηπεδούχοι είχαν 55 πόντους, 28 στο πρώτο δεκάλεπτο και 27 στο δεύτερο. Είχαν 16/22 δίποντα (9/11 στο δεύτερο δεκάλεπτο). Έπρεπε να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και σίγουρα αυτό θα γινόταν μέσα από την άμυνα… Η επίθεση του Παναθηναϊκού έτσι κι αλλιώς δεν είχε πρόβλημα.

Άρχισε να λειτουργεί η άμυνα

Ο Παναθηναϊκός βελτίωσε σημαντικά την άμυνά του και 3’40” πριν το 30′ βρέθηκε σε απόσταση βολής (60-58). Οι πράσινοι είχαν περιορίσει την δράση του Μίροτιτς και με την άμυνα- επιτέλους- να λειτουργεί, μπήκαν για τα καλά στον αγώνα.

Ο Καλάθης συνέχισε να είναι κομπιούτερ, ο Φριντέτ ανέβηκε πολύ επιθετικά, ο Τόμας και ο Μήτογλου τα πήγαν καλά (πλέον) στον Μίροτιτς. Μάλιστα ο παίκτης της Μπαρτσελόνα χρεώθηκε με το τρίτο του φάουλ, 2’23” πριν το τέλος της 3ης περιόδου. Ο Παναθηναϊκός είχε μπει σε πολύ καλό δρόμο.

Όμως άρχισε να ζεσταίνεται ο Μάλκολμ Ντιλέινι ο οποίος με 2/2 τρίποντα έφερε την Μπαρτσελόνα στο 68-61. Παρέμεινε καυτός πάντως ο Φριντέτ πάντως που έφτασε τους 17 πόντους από το 28′ και οι πράσινοι είχαν βρει ένα σταθερό σημείο αναφοράς στην επίθεση.

Η τελευταία περίοδος

Με το σκορ 71-65 στο 30′, η βελτίωση στην άμυνα του Παναθηναϊκού ήταν εμφανής. Για πρώτη φορά περιορίστηκε η δράση της Μπαρτσελόνα στα επιθετικά ριμπάουντ. ‘Επεσαν τα ποσοστά της (5/15 σουτ στην 3η περίοδο). Και οι πράσινοι είχαν το δικαίωμα, εφόσον συνέχιζαν να είναι καλοί στην άμυνα, να πιστεύουν στη νίκη.

Με το πρώτο τρίποντο (μετά από πέντε άστοχες προσπάθειες) του Τόμας, ο Παναθηναϊκός μείωσε σε 81-77 ενώ απέμεναν 6 λεπτά για το τέλος. Παράλληλα οι πράσινοι είχαν βρει και άλλο ένα σημείο αναφοράς στην επίθεση, με την άνοδο του Ράις.

Όμως δύο τρίποντα από Ντιλέινι (τυχερό… με ταμπλό) και Χάνγκα έφεραν την Μπαρτσελόνα στο 87-79. Και λίγο αργότερα σε διψήφια διαφορά (94-81) με τον Ντιλέινι να γίνεται πλέον το άλυτο πρόβλημα στην άμυνα του Παναθηναϊκού…


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΑΑΔΕ: 136.673 e–mails σε επαγγελματίες κι επιχειρήσεις για τη διασύνδεση ταμειακών - POS

Η διασύνδεση αφορά το σύνολο των ταμειακών μηχανών που διαθέτει η επιχείρηση / ο επαγγελματίας, …