ΥΠΕΞ Κίνας: «Καλά νέα» η πρώτη φάση μιας εμπορικης συμφωνίας με τις ΗΠΑ

Η «φάση 1» μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στην Κίνα και στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι καλά νέα για όλους και θα «προσδώσει σταθερότητα στο παγκόσμιο εμπόριο», δήλωσε σήμερα ο ανώτατος Κινέζος διπλωμάτης Γουάνγκ Γι στη διάρκεια μιας επίσκεψης στη Σλοβενία.

Είπε, ωστόσο, πως υπάρχουν ακόμη πολλά θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν από τις δύο πλευρές.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Ουάσινγκτον και το Πεκίνο συμφώνησαν στους όρους της «φάσης 1» μιας εμπορικής συμφωνίας που μειώνει ορισμένους από τους δασμούς που επέβαλαν οι ΗΠΑ στα κινεζικά προϊόντα ενώ δίνει ώθηση στις κινεζικές αγορές αμερικανικών γεωργικών, ενεργειακών και άλλων προϊόντων.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, ο οποίος μιλούσε στα κινεζικά, η συμφωνία «θα βοηθήσει να στηριχθεί η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομία».

«Η Κίνα δεν πίστεψε ποτέ πως η καταφυγή σε αυξήσεις δασμών είναι ο σωστός τρόπος... επειδή δεν υπάρχει νικητής σε έναν εμπορικό πόλεμο», είπε και πρόσθεσε πως χώρα του αντιτίθεται στον προστατευτισμό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …