Γεωργιάδης για Ελληνικό: Μπουλντόζα αρχές 2020- Nόμιμος ο διαγωνισμός- Oι... Κλουζό

Της Ναντίν Χαρδαλιά
Διαβεβαιώσεις ότι η μεγάλη επένδυση στο Ελληνικό θα ξεκινήσει να υλοποιείται στο εξαγγελθέν χρονοδιάγραμμα, δηλαδή στις αρχές του 2020, παρείχε από τη Βουλή, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τονίζοντας ότι η έναρξη των έργων σε αυτή και άλλες μεγάλες επενδύσεις θα αυξήσουν τον προβλεπόμενο στον προϋπολογισμό ρυθμό ανάπτυξης του 2,8%, τον οποίο εξ αυτού του λόγου χαρακτήρισε «απολύτως ρεαλιστικό και ολίγον μετριοπαθή».

Θετική η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Lamda - τι γίνεται (;) με την καταγγελία άλλης εταιρείας

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, εστιάζοντας στις εξελίξεις για το Ελληνικό, χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετική» την επιτυχή ολοκλήρωση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Lamda Development, τονίζοντας ότι μπαίνει τέλος στην «παραφιλολογία» περί έλλειψης των κεφαλαίων για την επένδυση, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στις καταγγελίες της Hard Rock για περί σύγκρουσης συμφερόντων της νομικής εταιρείας που έχει προσλάβει η Επιτροπή Παιγνίων, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι η όλη διαδικασία έχει ακολουθήσει απολύτως τη νομιμότητα.
Τηρείται το χρονοδιάγραμμα ακόμα και σε περίπτωση προσφυγής

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, υποστήριξε ότι το χρονοδιάγραμμα έναρξης στις αρχές του προσεχούς έτους έχει λάβει υπόψη του και το σενάριο του ενός μήνα καθυστέρησης σε πιθανή προσφυγή, ενώ κατακεραύνωσε τον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η εταιρεία που καταγγέλλεται διορίστηκε από τον δικό τους Υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ποια είναι τα λαμόγια που δεν είναι λαμόγια; Η σχέση με τον Τσακαλώτο και οι… Κλουζό

«Οφείλω να σας πω ότι μάλλον εδώ είστε ανενημέρωτοι. Η Επιτροπή Παιγνίων που κατηγορείτε δεν έχει προσληφθεί από την κυβέρνησή μας. Διορίστηκε από τον κ. Τσακαλώτο και εμείς την κρατήσαμε. Αν είναι λαμόγια η επιτροπή που διόρισε ο Τσακαλώτος να τον κατηγορήσετε. Εγώ δεν πιστεύω ότι είναι λαμόγια. Όσο για την εταιρεία που διόρισε η Επιτροπή Παιγνίων πάλι ο Τσακαλώτος την επέλεξε. Για να τελειώνει το παραμύθι. Εμείς δεν πειράξαμε κανέναν από τους δικούς σας. Άρα να μαζευτείτε οι διάφοροι Κλουζό, που μαζευτήκατε και μιλούν για σκάνδαλο και αν υπάρχει δικό σας θα είναι. Δεν υπάρχει κανένα θέμα με τον διαγωνισμό και την δικηγορική εταιρεία», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης από τη Βουλή κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2020.

Ο ίδιος, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι στον διαγωνισμό για την επένδυση, τηρήθηκε απολύτως η νομιμότητα, διατυπώνοντας τη βεβαιότητα πως όταν καταλήξει η Επιτροπή σε απόφαση και προσφύγει κάποια εταιρεία, η έρευνα θα δείξει ότι όλα έγιναν νόμιμα. «Οι μπουλντόζες στο Ελληνικό μπαίνουν αρχές του 2020», επανέλαβε.

Οι μεγάλες επενδύσεις το 2020 ίσως – κάποιες τέλος του 20019 που θα τονώσουν την οικονομία

Παραθέτοντας τις εμβληματικές επενδύσεις και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, με στόχο την ενίσχυση των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας, ο Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι στο Ελληνικό θα υπάρξουν περίπου 1 δις ευρώ έργα που θα εκτελεστούν το 2020, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η επένδυση στην Κασσιόπη να ξεκινήσει άμεσα.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, σήμερα από την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Βορείου Κέρκυρας βγήκε η τελευταία εισήγηση για την Κασσιόπη. «Εκδόθηκε η πρώτη άδεια και αν όλα πάνε καλά και το Δημοτικό Συμβούλιο υπερψηφίσει την εισήγηση της Επιτροπής μες την εβδομάδα, τότε την άλλη εβδομάδα ξεκινούν τα έργα», είπε ο ίδιος.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε επίσης στον στόχο λειτουργίας των υδροπλάνων στη χώρα μας εντός του 2020, την δρομολογούμενη ιδιωτικοποίηση του 30% του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, ενώ μιλώντας για τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, εστίασε στην εξυγίανση των Ναυπηγείων Σύρου και την εξεύρεση ιδιώτη επενδυτή που νοίκιασε την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης.

Οι ιδέες μας κέρδισαν και τις υλοποιεί ο Κ. Μητσοτάκης - τις δικές σας τις έκανε θρύψαλα ο Α. Τσίπρας
«Στην ιδεολογική συζήτηση: οι ιδέες μας κέρδισαν και τις υλοποιεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης Τις δικές σας τις έκανε κομμάτια και θρύψαλα ο Αλέξης Τσίπρας», σχολίασε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταλήγοντας και αναφερόμενος στις ιδιωτικοποιήσεις και τις επενδύσεις σχολίασε καυστικά ότι: «η διαφορά μας είναι ότι εσείς τα γράφατε αλλά δεν τα κάνατε είστε από ανικανότητα είτε γιατί δεν θέλατε και κοροϊδεύατε τους έξω. Εμείς τα κάνουμε και τα φτιάχνουμε. Εμείς ουδέποτε υποδυθήκαμε τους Αριστερούς όπως εσείς – μπορεί και να είστε».

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …