Απεργιακές Κινητοποιήσεις μεγάλης διάρκειας στον Όμιλο ΟΤΕ

Αριθμ. Πρωτ. 5954
Αθήνα, 15/12/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΙΟΣ ΔΥΝΑΜΙΤΙΖΕΙ ΤΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΣΣΕ ΣΤΟΝ ΟΤΕ

 

Διανύουμε την περίοδο που η Διοίκηση του ΟΤΕ, με δική της αποκλειστικά πρωτοβουλία, δυναμιτίζει τη διαπραγμάτευση για την υπογραφή ΣΣΕ.

Από την αρχή της διαδικασίας είχαμε διαπιστώσει την προσπάθεια να αρνείται τα αυτονόητα και να αποφεύγει δεσμεύσεις που αποτελούν το κοινό μας, αυτονόητο συμφέρον. Πώς αλλιώς βαφτίζεται η πρότασή της να προβεί σε απολύσεις με τη λήξη της παρούσας  σύμβασης και αμέσως μετά την υπογραφή της επόμενης; Γιατί προτείνει μονοετή διάρκεια στη νέα ΣΣΕ ώστε να τηρήσει τη ρήτρα για μη απολύσεις, που όμως θα την αναιρέσει πάλι μετά τη λήξη της ΣΣΕ κοκ; Δηλαδή, ανερυθρίαστα η διοίκηση προτείνει συλλογική σύμβαση με απολύσεις κάθε Χριστούγεννα. Αυτή είναι η θέση της.

Με πολύ μεγάλη δυσκολία ανταποκρίθηκε στα επαναλαμβανόμενα αιτήματά μας να μας χορηγήσει οικονομικά στοιχεία για την πληροφόρησή μας. Ακόμη και τα όσα μας χορήγησε τα αμφισβητούμε σφόδρα. Δεν υπάρχει έτσι καλόπιστη διαπραγμάτευση. Με εμμονές και ιδεοληψίες, με απόκρυψη των σχεδίων που αφορούν στο μέλλον του ΟΤΕ και των εργασιακών σχέσεων, με ψίχουλα και φιλοδωρήματα, με ευθείες απειλές ακόμη και στα μέλη της διαπραγματευτικής επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ, όλα αυτά αποτελούν ισχυρές ενδείξεις μίας αυταρχικής και αλαζονικής Διοίκησης που προσχηματικά διαπραγματεύεται. Έτσι, δεν μας αφήνουν άλλο δρόμο.

Μας οδηγούν σε σύγκρουση!!!

Εμείς βάζουμε φρένο στις ορέξεις μίας Διοίκησης που θέλει υπερκέρδη με απολύσεις, με βραχυπρόθεσμα οφέλη για τους ίδιους και όχι σύγχρονες βιώσιμες τηλεπικοινωνίες για την κοινωνία. Βάζουμε φρένο στις ορέξεις που θα φέρουν μπόνους και πριμ αναλόγως των απολύσεων που θα μετρήσουν εκείνοι που θα τις κάνουν. Είμαστε παρόντες στην αληθινή, καλόπιστη διαπραγμάτευση με αυτονόητο και κυρίαρχο αίτημα τη διασφάλιση από απολύσεις.

Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΜΕ-ΟΤΕ  προκειμένου να συζητήσει  για την πορεία των συλλογικών διαπραγματεύσεων, να εκτιμήσει την  κατάσταση και να πάρει αποφάσεις μετά και την τελευταία συνάντηση που είχε με τη Διοίκηση.

Το Δ.Σ. κατά πλειοψηφία αποφάσισε  απεργιακές κινητοποιήσεις μεγάλης διάρκειας στον Όμιλο ΟΤΕ, ως εξής:

  • 21/12/2019 έως και 24/12/2019
  • 27/12/2019 έως και 31/12/2019
  • 2/01/2020 έως και 5/01/2020
  • 7/01/2020 έως και 12/01/2020.

Εάν η Διοίκηση εν τω μεταξύ προσέλθει με πλαίσιο μη απολύσεων, ανακαλέσει τις υφιστάμενες και στην κατεύθυνση των αιτημάτων που καταθέσαμε  και αφορούν:

  • Ουσιαστικές αυξήσεις για όλους.
  • Υπογραφή ΣΣΕ στις θυγατρικές.
  • Ενσωμάτωση των νέων συναδέλφων στα μισθολόγια πριν το 2015.
  • Διασφάλιση από απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
  • Τριετή ΣΣΕ.
  • Επαναφορά των μισθολογικών κλιμακίων.
  • Κατάργηση του άρθρου 13 του ΕΚΠ.

Εάν η διοίκηση αλλάξει στάση, είμαστε παρόντες στη διαπραγμάτευση. Διαφορετικά η ευθύνη της ανήκει εξολοκλήρου.

Προγραμματίζουμε, επίσης:

  1. Συνέντευξη Τύπου την Πέμπτη, 19/12/19 όπου θα ενημερώσουμε την ελληνική κοινωνία για τα όσα συμβαίνουν στον Όμιλο ΟΤΕ.
  2. Επαφές με φορείς απ’ όλη την Ελλάδα, όπως Εργατικά Κέντρα, Ενώσεις Καταναλωτών κ.ά.
  3. Απεργιακές επιτροπές αγώνα σε όλα τα κτίρια του ΟΤΕ πανελλαδικά.
  4. Επαφές με κόμματα και επερώτηση στη Βουλή για την επιχειρησιακή πραγματικότητα.
  5. Άλλες δράσεις - μορφές αγώνα.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε αγωνιστική ετοιμότητα για να προστατέψουμε την εργασία μας και  τις ζωές μας.

Δεν θα σταματήσουμε αν δεν δικαιωθούμε.

Αγώνας μέχρι το τέλος.

Φτάνει πια!

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …