Νεκροί 7 μετανάστες σε ναυάγιο ανοιχτά των μαροκινών ακτών

Πλοίο της ακτοφυλακής του μαροκινού πολεμικού ναυτικού διέσωσε 70 μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική, οι οποίοι επέβαιναν σε αυτοσχέδια λέμβο στη Μεσόγειο, και ανέσυρε επτά πτώματα, γνωστοποίησε σήμερα στρατιωτική πηγή.

Η λέμβος που ανατράπηκε τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα στη Θάλασσα του Αλμποράν μετέφερε σχεδόν 100 παράτυπους μετανάστες που είχαν προορισμό τις ακτές της Ισπανίας, σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Caminando fronteras, η οποία ενημερώνει τακτικά τους διασώστες για τον διάπλου πλεούμενων με μετανάστες, που φεύγουν από το Μαρόκο.

Η μκο ανέφερε πως «24 άνθρωποι αγνοούνται». Ο αριθμός αυτός δεν επιβεβαιώθηκε από τις μαροκινές αρχές.

Οι επιζώντες, συμπεριλαμβανομένων δέκα γυναικών και ενός μωρού, ήταν σε «πολύ κακή κατάσταση» και μεταφέρθηκαν στο Ναντόρ (βόρειο Μαρόκο) για νοσηλεία, σύμφωνα με την πηγή του μαροκινού στρατού. Τρεις γυναίκες είναι μεταξύ των νεκρών, είπε η ίδια πηγή.

Περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον Ιανουάριο του 2014 καθώς προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Η μεγάλη πλειοψηφία (19.154) απεβίωσε στη Μεσόγειο, όπου βρίσκονται οι κύριες θαλάσσιες οδοί προς τη Γηραιά Ήπειρο. Πάνω από 480 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στ' ανοιχτά της Δυτικής Αφρικής, ανάμεσά τους περίπου 160 το 2019.

Τα σκάφη προσπαθούν να φτάσουν στο νησί του αρχιπελάγους των Καναρίων Νήσων κοντά στις ακτές του Μαρόκου από τη Μαυριτανία ή τη Σενεγάλη.

Ένα ναυάγιο στις αρχές Δεκεμβρίου σε αυτή τη δυτικοαφρικανική διαδρομή μέσω του Ατλαντικού και των Καναρίων Νήσων στοίχισε τη ζωή σε 62 ανθρώπους, οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονταν από τη Γκάμπια και τη Σενεγάλη, σύμφωνα με τον ΔΟΜ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών έως 21.3.2024

Δικαστικοί υπάλληλοι. Διακοπές εργασιών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Σύλλογος Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας συνεχίζει τις κινητοποιήσεις απαιτώντας να …