Παναγιωτόπουλος: Προς το παρόν δεν τίθεται θέμα για την αύξηση της στρατιωτικής θητείας - Ergasia News

Δεν ξέρω που θα οδηγήσουν οι ανάγκες, αλλά εγώ θα προτιμούσα να καταστήσω ως προτεραιότητα την πρόσληψη επίλεκτων επαγγελματιών οπλιτών-στελεχών και στους τρεις κλάδους», πρόσθεσε κατά τη συζλητηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Υψηλότατη αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες. Ασφαλώς και αντιμετωπίζουν αυξημένες απαιτήσεις, περισσότερες προκλήσεις αλλά ανταποκρίνονται. Είμαστε μαζί και δίπλα τους. 4.500 παραβιάσεις, μέσα στο 2019, αυτοί - 4.500 αναχαιτήσεις εμείς. Θα κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να είμαστε πάντα μαζί τους. Να είμαστε πάντα δίπλα τους», δήλωσεεπίσης Νίκος Παναγιωτόπουλος και προσέθεσε: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι η κόψη του σπαθιού η τρομερή και δικό μας καθήκον είναι να παραμείνουν».

«Η ποιότητα των οπλικών συστημάτων και του έμψυχου δυναμικού, εγγυώνται υψηλότατη αποτρεπτική ισχύ και αυτό θέλω να το καταστήσω σαφές προς πάσα κατεύθυνση, με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, περίσκεψη», είπε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Τόνισε επίσης ότι «οι ΕΔ αποτελούν την εγγυήτρια παράμετρο εκείνου του περιβάλλοντος ασφαλείας της χώρας που θα επιτρέψει την απερίσπαστη ανάπτυξη της χώρας και ταυτόχρονα να διασφαλίζεται η σταθερότητα για δυνητικούς υποψήφιους επενδυτές».

Εξοπλιστικά προγράμματα

Ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα εξοπλιστικά. «Οι πιστώσεις παραμένουν στα ίδια επίπεδα με το 2019, δηλαδή 530 εκατομμύρια», είπε και προσέθεσε ότι «υπάρχουν δύο προοπτικές: επιπλέον σχεδιαζόμενη ενίσχυση από το νέο ειδικό αποθεματικό του υπουργείου Οικονομικών και με πιθανότητα διάθεσης -για να μην πω βεβαιότητα, ανέφερε ο κ. Παναγιωτόπουλος- επιπλέον κονδυλίων για αμυντικές δαπάνες.

«Ακούω το ενδιαφέρον και την αγωνία αρκετών μελών της εθνικής Αντιπροσωπείας για ανάγκη ενίσχυσης των εξοπλιστικών δαπανών. Να είστε σίγουροι ότι δεν το άκουσα μόνο εγώ. Το ακούει και ο πρωθυπουργός, είναι και αυτός πεπεισμένος ότι αυτή είναι η ώρα που πρέπει να ενισχυθούν με πρόσθετα κονδύλια οι αμυντικές δαπάνες ή οι Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά πρέπει να γίνει αυτό με σχεδιασμό, προτεραιοποίηση και τις ανάγκες που προτάσσονται από την στρατιωτική ηγεσία», σημείωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και προσέθεσε: «Ήδη κατατίθενται προτάσεις για να λάβουμε αποφάσεις και αυτές να καλυφθούν είτε μέσω της διάθεσης τμήματος του πλεονάσματος είτε υπό την καθοδήγηση και εντολές του πρωθυπουργού».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Διευθυντής κλινικής «Αγίας Όλγας»: «Παραιτούμαι. Γιατροί μου στα όρια της παραφροσύνης»

Την παραίτηση του από τη θέση του διευθυντή του παθολογικού τομέα του νοσοκομείου «Αγία Όλγα» υπέβαλε ο …