Άγρια πολιτική κόντρα για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι

Για εμμονή στη στήριξη της ανομίας κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε ερωτήματα που έθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση για την αστυνομική επιχείρηση στο Κουκάκι. Τους χειρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. στην υπόθεση στηλιτεύουν επίσης το ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

«Τελικά όσοι πετάνε τούβλα και μολότοφ έχουν μόνο δικαιώματα και είναι υπεράνω του νόμου; Ας συνέλθουν», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αναφέρει ότι στην επιχείρηση εκκένωσης των κτιρίων υπήρχε από την αρχή εισαγγελέας.

«Το είπαμε από χθες. Στην επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στη Ματρόζου η εισαγγελέας ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή στις 6:30 το πρωί. Υπογράφει δυο εκθέσεις. Μια για κατ' οίκον έρευνα σε διπλανή της κατάληψης οικία και μια για το κτίριο της κατάληψης. Παρόντες ήταν εισαγγελικοί λειτουργοί και στις άλλες δυο εκκενώσεις. Συμπέρασμα: η παραβίαση ασύλου σε ταράτσες ή ισόγεια δεν υπάρχει, δεν υπήρξε, είναι γκεμπελικό εφεύρημα ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στις καταγγελίες για χρήση πλαστικής σφαίρας σε βάρος γυναίκας, απαντά παραπέμποντας στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. που κάνει λόγο για χρήση ελαστικού σφαιριδίου.

«Για τη χρήση ελαστικού σφαιριδίου και όχι πλαστικής σφαίρας, όπως ψευδώς υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, δόθηκαν ήδη απαντήσεις από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ. Αλλά για να μην εκπλήσσεται δήθεν το κόμμα αυτό, σημειώνουμε ότι η Ελληνική Αστυνομία έχει στη διάθεση της τα ίδια υλικά και μέσα που είχε και επί των ημερών διακυβέρνησης του», τονίζει το υπουργείο.

ΣΥΡΙΖΑ: Αν δεν ήταν επικίνδυνοι οι χειρισμοί Χρυσοχοΐδη θα ήταν απλά γελοίοι

Νωρίτερα η αξιωματική αντιπολίτευση ανέφερε ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, επιβεβαιώνει «αυτό που προσπάθησε να κρύψει ο κ. Χρυσοχοΐδης και ο κ. Μητσοτάκης», ότι δηλαδή έκανε χρήση πλαστικών σφαιρών τις οποίες όμως ονομάζει «ελαστικές μπάλες».

«Εάν οι χειρισμοί τους δεν ήταν επικίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, θα ήταν απλά γελοίοι», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει ότι η αντισυνταγματική εισβολή στο σπίτι του σκηνοθέτη χωρίς εισαγγελική παραγγελία, «ο ξυλοδαρμός του ίδιου και των παιδιών του μέσα στο σπίτι τους και οι πυροβολισμοί με πλαστικές σφαίρες στο ψαχνό, τελικά δεν είναι ψέματα, όπως ισχυρίστηκε για να εξαπατήσει με άθλιο τρόπο τον κ. Αλιβιζάτο ο κ. Χρυσοχοΐδης».

Κατηγορεί τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη πως έχουν καταστρατηγήσει τους θεμελιώδεις κανόνες του κράτους δικαίου και του Συντάγματος.

«Επιβεβαιώνουν πως είναι μια αναξιόπιστη, ακραία δεξιά κυβέρνηση σε πανικό, που δεν σέβεται ούτε το Σύνταγμα, ούτε τους πολίτες και ούτε φυσικά την ασφάλειά τους», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΚΙΝΑΛ: Δημιουργούνται ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης

«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του χώρου κατάληψης στο Κουκάκι, δημιουργεί ερωτήματα που άπτονται της συνταγματικής τάξης για τις κατ’ οίκον έρευνες και συλλήψεις και αφήνει δημόσιες σκιές», αναφέρει από την πλευρά του ο Τομέας Προστασίας του Πολίτη του Κινήματος Αλλαγής.

Προσθέτει ότι η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να δώσει στη δημοσιότητα «το μόνον αντικειμενικό στοιχείο, το βίντεο του drone που παρακολουθούσε την αστυνομική επιχείρηση. Αν δεν το κάνει, καταρρίπτεται κάθε κυβερνητική εκδοχή. Και πρέπει άμεσα να απολογηθούν οι υπεύθυνοι για αυτό το συμβάν». Ταυτόχρονα, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι οφείλει η αρμόδια Εισαγγελία να ζητήσει τώρα την κατάσχεση αυτού του οπτικού υλικού.

«Η δημοκρατική παράταξη είναι αυτή που υπερασπίστηκε τον εκδημοκρατισμό των σωμάτων ασφαλείας, που εμπέδωσε στην πράξη την συνδικαλιστική ελευθερία των αστυνομικών υπαλλήλων και δεν θα επιτρέψει διολίσθηση σε ακροδεξιές λογικές και στοχοποίηση του ρόλου της αστυνομίας», σημειώνει το ΚΙΝΑΛ.

ΚΚΕ: Εργαστήρια δοκιμής εξελιγμένων όπλων καταστολής οι επιχειρήσεις τύπου «Κουκάκι»

Κρατική καταστολή καταγγέλλει το ΚΚΕ και τονίζει ότι επιχειρήσεις τύπου «Κουκάκι», πέραν άλλων στόχων είναι και εργαστήρια «δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής.

«Απ’ ό,τι φαίνεται οι επιχειρήσεις τύπου “Κουκάκι” δεν χρησιμοποιούνται μόνο για τον εκφοβισμό του λαού και την εμπέδωση του δόγματος “νόμος και τάξη”, αλλά και ως εργαστήρια δοκιμής και νομιμοποίησης πιο εξελιγμένων μηχανισμών και όπλων καταστολής, που προμηθεύθηκαν και διατήρησαν όλες οι κυβερνήσεις και που τελικό στόχο έχουν το εργατικό - λαϊκό κίνημα», αναφέρει το ΚΚΕ.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …