Δικαίωση για 13ο-14ο μισθό εργαζομένων σε Δήμο από Εφετείο

Το δικαστήριο δικαίωσε με εφετειακή απόφαση τους εργαζόμενους Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα κομμένα λόγω μνημονιακής δέσμευσης, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, ποσό που αντιστοιχεί στα έτη 2015, 2016 και μέρος του 2017.

Τελεσίδικη δικαστική απόφαση, σε πλήρη αντίθεση με αυτή του Συμβουλίου της Επικρατείας, δικαίωσε εργαζόμενους σε ΝΠΔΔ Δήμου για τα κομμένα δώρα των Χριστουγέννων και του Πάσχα καθώς και του επιδόματος άδειας.

Σύμφωνα με το epoli.gr, το Πρωτοδικείο Χαλκιδικής που δίκασε ως Εφετείο, δημοσίευσε την απόφασή του στις αρχές Δεκεμβρίου και με αυτή απορρίπτει έφεση Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου του Δήμου Αριστοτέλη Χαλκιδικής, κατά πρωτόδικης απόφασης τού Ειρηνοδικείου Αρναίας, το οποίο αποφάσισε την καταβολή του ποσού των 2.250ευρώ σε κάθε έναν από τους 27 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούσαν τα κομμένα λόγω μνημονιακής δέσμευσης, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επιδομάτων αδείας, ποσό που αντιστοιχεί στα έτη 2015, 2016 και μέρος του 2017.

Ο δικηγόρος των εργαζομένων Γιώργος Τσιώλης δήλωσε στο συγκεκριμένο Μέσο ότι η απόφαση είναι σημαντική καθώς «δημοσιεύτηκε μετά τη γνωστή απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που έκρινε συνταγματική την πλήρη κατάργηση των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδομάτων αδείας, στους μόνιμους υπαλλήλους του δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα».Σύμφωνα με τον ίδιο πρόκειται για μία από τις λίγες εφετειακές αποφάσεις, από το καλοκαίρι και μετά.

«Τελικά, η αντίθεση αυτή των αποφάσεων μεταξύ του ΣτΕ και των πολιτικών Δικαστηρίων – όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση – μπορεί να λυθεί μόνο αν επιληφθεί ο Άρειος Πάγος, που είναι αρμόδιος για τους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα» αναφέρει.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …