Γυναίκες τα 2/3 των ανέργων. Αμοιβές 20% κάτω από τις ανδρικές

Οι γυναίκες αποτελούν τα 2/3 των άνεργων στην Ελλάδα, σημείωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ Σπύρος Πρωτοψάλτης, μιλώντας σε εκδήλωση, με θέμα «Γυναίκες στην αγορά εργασίας: Προκλήσεις και Ευκαιρίες», που συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός και η Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων. Όπως επισήμανε, το «προφίλ του ανέργου» στη χώρα μας είναι γυναίκα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ηλικίας 30 έως 45 ετών.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ ανέφερε ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, οι Ελληνίδες εργαζόμενες, ηλικίας 20 έως 64 ετών, λαμβάνουν κατά 20% χαμηλότερες αμοιβές από τους Έλληνες άνδρες εργαζόμενους, παρόλο που απασχολούνται στις ίδιες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Σπ. Πρωτοψάλτη, αυτή η διαφορά ως προς τις αμοιβές είναι η τρίτη μεγαλύτερη στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι μόνο η Ιταλία και η Μάλτα εμφανίζουν μεγαλύτερο χάσμα σε σύγκριση με την Ελλάδα.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σεισμός τώρα στην Λακωνία νότια της Βάθειας

Σεισμός τώρα στην Λακωνία μεγέθους 4.0 Ρίχτερ με επίκεντρο νότια της Βάθειας   Γεωδυναμικό Ινστιτούτο …