Κοινωνικό μέρισμα: Βήμα βήμα η διαδικασία για τις ενστάσεις, πότε αναμένεται η πληρωμή - Ergasia News

Το Αίτημα Ένστασης για το κοινωνικό μέρισμα υποβάλλεται από τη σελίδα της αίτησης σε περίπτωση μη έγκρισης.

Εξαιρούνται οι περιπτώσεις που δεν εγκρίθηκαν λόγω ΙΒΑΝ σύμφωνα με την ΚΥΑ Αριθμ. οικ. 2/89030/ΔΛΤΠ και έχουν ενημερωθεί σχετικά κατά την υποβολή της αίτησης.

Τα αιτήματα ένστασης συγκεντρώνονται από την ΗΔΙΚΑ και θα διαβιβαστούν στην ΑΑΔΕ για περαιτέρω επεξεργασία.

Για τα εξαρτώμενα μέλη π.χ. ΑΜΕΑ που υποβάλλουν και τα ίδια φορολογική δήλωση, το αίτημα πρέπει να υποβάλλεται από τον γονέα στου οποίου τη φορολογική δήλωση είναι εξαρτώμενα.

Όπου υπάρχει εισοδηματικό κριτήριο αναμένεται κάποιοι εν δυνάμει δικαιούχοι να χάσουν το μέρισμα λόγω τεκμηρίων . Συγκεκριμένα στην απόφαση για το μέρισμα διευκρινίζεται ότι ως φορολογητέο εισόδημα θα υπολογίζεται το τεκμαρτό αν είναι μεγαλύτερο από το πραγματικό.

Τα βήματα υποβολής

1. Οι ενδιαφερόμενοι μπαίνουν στην πλατφόρμα www.koinonikomerisma.gr και πάνε στην επιλογή “Αίτηση”.

2. Εκεί τους ζητείται να εισάγουν τον προσωπικό αριθμό χρήστη και τον κωδικό για πρόσβαση στο “Taxisnet”.

3. Στη συνέχεια στο παράθυρο διαλόγου ζητείται η έγκριση ή η απόρριψη ώστε η ΑΑΔΕ να δει αν δικαιούστε το κοινωνικό μέρισμα.

4. Σε περίπτωση μη έγκρισης, εμφανίζεται το σχετικό μήνυμα από κάτω και εν συνεχεία δίνεται η επιλογή “αίτημα ένστασης”

Ημερομηνία πληρωμής

Από τις 27 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019 προγραμματίζεται να καταβληθεί το κοινωνικό μέρισμα στους δικαιούχους .

Λόγω των «εκκρεμοτήτων» και των «ανοιχτών» ζητημάτων με τις αιτήσεις και τις ενστάσεις, πληροφορίες λένε ότι η ημερομηνία αυτή θα «γύρει» προς το τέλος του μήνα και συγκεκριμένα τις δυο τελευταίες ημέρες Δευτέρα 30/12 ή Τρίτη 31/12.

Ήδη, για να προλάβουν στο αρμόδιο υπουργείο αυτές τις ημερομηνίες, άνοιξε ειδικός τηλεφωνικός αριθμός για το κοινωνικό μέρισμα (2131621000) που λειτουργεί από το πρωί στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες για το αν είναι δικαιούχοι και να λύνουν τυχόν απορίες τους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …