Μπαρτσελόνα -Ολυμπιακός 90-80: Ψευδαίσθηση δεκαλέπτου - Ergasia News

Μετά από το αποτέλεσμα αυτό, ο Ολυμπιακός έμεινε στην 12η θέση με ρεκόρ 6-10. Ισόβαθμος με Μπασκόνια και Μπάγερν Μονάχου. Η Μπαρτσελόνα πήγε στο 13-3, ισόβαθμη στην κορυφή με την Ρεάλ Μαδρίτης και την Εφές.

Η αποστολή ούτως ή άλλως ήταν δύσκολη κι έγινε δυσκολότερη με την απουσία του Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Βασίλης Σπανούλης… ανέβαλε το προσπέρασμα στον Χουάν Κάρλος Ναβάρο. Και πλέον στις 2 Ιανουαρίου, κόντρα στην Φενέρ στο ΣΕΦ, στον πρώτο αγώνα για το 2020, θα διεκδικήσει τον μεγάλο στόχο: Να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague. Απέχει 9 πόντους από τον Ναβάρο και 10 για να είναι μόνος πρώτος.

Ο Ολυμπιακός θυμάται… ένα δεκάλεπτο

Το δυνατό διάστημα του Ολυμπιακού ήταν στο δεύτερο δεκάλεπτο. Και μάλιστα χωρίς ούτε έναν παίκτη από την αρχική του πεντάδα στο παρκέ! Τρομερό έτσι; Ο Κεμζούρα επέλεξε πεντάδα με τρεις γκαρντ (Κόνιαρης- Σπανούλης- Πολ) και τον Πρίντεζη με τον Ριντ. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλο θέμα, ειδικά στην επίθεση. Με πολλά λάθη (6) και κακή δημιουργία (μόλις τρεις ασίστ) αλλά και πολλά χαμένα ριμπάουντ, οι Πειραιώτες είχαν μεγάλο ζήτημα. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 20-12 στο πρώτο ημίχρονο έχοντας πάρει 10 πόντους στον αιφνιδιασμό, 9 από λάθη αντιπάλου και 6 από επιθετικό ριμπάουντ. Μάλιστα 30’’ πριν το τέλος και με το σκορ στο 20-8, ο Νίκολα Μίροτιτς είχε έναν πόντο και ένα ριμπάουντ παραπάνω απ’ ότι όλος ο Ολυμπιακός: 9-7 έναντι 8-6 αντίστοιχα!!!

Το σχήμα με Τσέρι (ή Μπάλντγουϊν), Ρότσεστι, Παπανικολάου, Βεζένκοφ και Ρούμπιτ λειτούργησε στο δεύτερο μέρος. Ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του επιθετικά και μέχρι και τρία λεπτά πριν τη λήξη λειτουργούσε υποδειγματικά και στην άμυνα. Στο 27’ ήταν μπροστά με 34-29, με τους Παπανικολάου- Ρούμπιτ και Βεζένκοφ (από 8 πόντους) να κάνουν σπουδαία δουλειά.

Αδράνεια και… τιμωρία

Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Κεμζούρα μάλλον δίστασε να επαναφέρει πιο… σίγουρα χέρια στο παρκέ με αποτέλεσμα οι περιφερειακοί να κάνουν λάθη. Στο τελευταίο τρίλεπτο του ημιχρόνου ο Ολυμπιακός δέχθηκε 11 πόντους και βρέθηκε πίσω στο σκορ (40-39). Όταν ο Λιθουανός προπονητής θυμήθηκε τον Σπανούλη (44’’ πριν το τέλος) αλλά όχι τον Κόνιαρη, ο ρυθμός είχε πάει προς το μέρος της Μπαρτσελόνα. Και πάλι, όμως, ο Ολυμπιακός είχε καλύψει χαμένο έδαφος, είχε πετύχει 27 πόντους στην δεύτερη περίοδο. Είχε- σ’ εκείνο το διάστημα- μόλις ένα λάθος για 6 ασίστ και είχε χαλάσει την δημιουργία της Μπαρτσελόνα.

Και φυσικά ήταν μέσα στον αγώνα.

Ο Ολυμπιακός άρχισε να βλέπει… κατηφόρα

Στα πρώτα 4’30’’ της 3ης περιόδου, όμως, ο Ολυμπιακός άρχισε να βλέπει το γήπεδο να… κατηφορίζει. Ήδη στο διάστημα αυτό οι Πειραιώτες είχαν κάνει 5 λάθη, είχαν χάσει κατά κράτος τα ριμπάουντ και τον ρυθμό. Με επιμέρους σκορ 16-4 η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε 56-43 με τον Νίκολα Μίροτιτς να έχει 15 πόντους και 12 ριμπάουντ… Όσο για το τρομερό της υπόθεσης; Ο Μίροτιτς είχε μόλις τρία ριμπάουντ λιγότερα απ’ όσα ΟΛΟΣ ο Ολυμπιακός.

Στα μισά της 3ης περιόδου ο Πέσιτς δέχθηκε δύο τεχνικές ποινές και αποβλήθηκε (χρέη head coach ανέλαβε ο συνεργάτης του, Ρικάρντο Κάσας). Η Μπαρτσελόνα όμως είχε βρει ρυθμό και όταν πήρε τη σκυτάλη ο Ντιλέινι το σκορ πήγε στο 68-53 στο 29’.

Τυπική διαδικασία

Η Μπαρτσελόνα έκλεισε με 69-58 το σκορ στο 30’. Η 3η περίοδος ήταν δύσκολη για τον Ολυμπιακό που έκανε 8 λάθη ενώ είχε κάνει 7 σε όλο το πρώτο ημίχρονο. Και με τους παίκτες της Μπαρτσελόνα να ζεσταίνονται καθώς είχαν 29 πόντους με 5/7 δίποντα και 6/10 τρίποντα!!! Παράλληλα οι Καταλανοί στο τρίτο δεκάλεπτο πήραν 10 πόντους από τα 8 λάθη του Ολυμπιακού… Πλέον είχαν τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης.

Η τέταρτη περίοδος ήταν τυπική διαδικασία. Στο 35′ οι Καταλανοί έφτασαν για πρώτη φορά στο +20 (σκορ 80-60) και όλοι περίμεναν το τέλος του αγώνα… Η τελική διαφορά των 10 πόντων είναι κολακευτική για τους Πειραιώτες.

Πηγή: sportime.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα Αριστερά: Προκλητικός, υποκριτής, κυνικός ο κ. Καραμανλής

Το σχόλιό της για την ομιλία του Κώστα Καραμανλή στην Βουλή "Προκλητικός, υποκριτής και κυνικός", αναφέρει …