Οι ελαφρύνσεις που φέρνει το 2020

Δεκαέξι μειώσεις φόρων και άλλου ειδους ελαφρύνσεις τίθενται σε ισχύ απο 1ης-1ου-2020 δινοντας ανάσα σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και ιδιοκτήτες ακινήτων. 

Σύμφωνα με την Καθημερινή, με τη νέα φορολογική κλίμακα, μειώνεται ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής από 22 στο 9% για τα πρώτα 10.000 ευρώ του ετήσιου εισοδήματος, ενώ μειώνονται και οι επόμενοι φορολογικοί συντελεστές κατά μια μονάδα. Έτσι μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν μικρές ή μεγαλύτερες αυξήσεις στις αποδοχές και στις συντάξεις τους από την Πρωτοχρονιά. 

Για την ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας μεταξύ άλλων μειώνεται η φορολογία των κερδών απο 28 σε 24%, η φορολογία στα μερίσματα από 10 σε 5% και δίνονται κίνητρα για την μεταφορά της φορολογικής κατοικίας στην Ελλάδα. 

Στις ελαφρύνσεις των ακινήτων περιλαμβάνεται η αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομή και του φόρου υπεραξίας επί του κέρδους στις αγοραπωλησίες ακινήτων. Ακόμη, καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για αναπήρους και ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης για τα ΙΧ πολυτέκνων. 

Διευκόλυνση για τους οφειλέτες συνιστά και η νέα πάγια ρύθμιση οφειλών σε 24 ή 48 δοσεις. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κλείσιμο χωρίς κατεύθυνση για το χρηματιστήριο των ΗΠΑ

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 5,86 μονάδων (+0,11%) …