Επίσημο: Παράταση έως 15 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας

Την παράταση της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας έως τις 15 Ιανουαρίου ανακοίνωσε επισήμως το υπουργείο Οικονομικών για όσους πολίτες δεν έχουν εκπληρώσει τη σχετική υποχρέωσή τους έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Για την ίδια ημερομηνία παρατείνεται και η προθεσμία κατάθεσης πινακίδων και αδειών κυκλοφορίας στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Τα τέλη κυκλοφορίας για το 2020, τα οποία είναι στο ίδιο ύψος με πέρυσι τόσο για τα παλιότερα αυτοκίνητα που ταξινομήθηκαν μέχρι και 30/10/2010 (τέλη με βάση τον κυβισμό) αλλά και για τα νεότερα (με βάση τους εκπεμπόμενους ρύπους) είναι αναρτημένα στην ηλεκτρονική πύλη της ΑΑΔΕ.

- Από 22 - 1.230 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν έως το 2000.
- Από 22 - 1.260 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2001 έως 2005.
- Από 22 έως 1.380 ευρώ για οχήματα που κυκλοφόρησαν από 2006 έως 2010.

Η πληρωμή των τελών θα μπορεί να γίνεται μέσω ηλεκτρονικής συναλλαγής με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα ή e- banking αλλά και με πληρωμή σε γκισέ τράπεζας που επιβαρύνεται και με την ανάλογη προμήθεια.

Η ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ 

"Το Υπουργείο Οικονομικών, θέλοντας να διευκολύνει τους πολίτες και να δώσει σε όλους τη δυνατότητα να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, παρατείνει την προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία, έως τη Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020.
Πρέπει να καταστεί σαφές και ξεκάθαρο σε όλους ότι δεν πρόκειται να δοθεί νέα παράταση. Μετά την παρέλευση της συγκεκριμένης προθεσμίας, κάθε πληρωμή θα θεωρείται εκπρόθεσμη και θα επιβαρύνεται με πρόστιμο".

 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Ο πληθωρισμός υποχωρεί, αλλά η ανησυχία παραμένει

Ευχάριστα νέα στη Γερμανία για τον πληθωρισμό, που υποχωρεί σε χαμηλά τριετίας. Προβληματίζει ωστόσο η …