Μητσότακης: Η κόκκινη μας γραμμή στη Λιβύη και ο απαράβατος όρος για Χάγη

Για την κρίση στη Λιβυή, αλλά και το ενδεχόμενο προσφυγή της Ελλάδας αστο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης , μίλησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο γεύμα που παρέθεσε στους συντάκτες που καλύπτουν το κυβενρητικό ρεπορτάς. 

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός : «Θέλουμε πολιτική λύση στην εμφύλια διαμάχη που να την αγκαλιάζει η Ε.Ε. και για εμάς κόκκινη γραμμή είναι όποιο καθεστώς προκύψει να ακυρώσει τη Συμφωνία με την Τουρκία».

Αναφορικά με τις ελληνοτουρικικές σχέσεις ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι : «Απομονωμένη η Τουρκία, έχουμε πάντα διαύλους επικοινωνίας.Η Χάγη είναι μόνο για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ», είπε

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον και τη συνάντηση του με τον Ντόναλντ Τραμπ στις 7 Ιανουαρίου και στον ενδεχόμενο αγοράς μααχητικών F-35:  «Τα F-35, αν το επιτρέψουν οι δημοσιονομικές συνθήκες, θα το εξετάσουμε σοβαρά να αγοράσουμε. Είναι τα πιο έτοιμα και τα πιο σύγχρονα της αγοράς».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ - Παρουσίαση ευρωβουλευτών: Οι 35 ψηφισμένοι, οι δύο νυν και οι πέντε «προεδρικοί»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε σε εκδήλωση τους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, παρουσία του …