Πρωτοχρονιά: Αυτές οι χώρες γιόρτασαν νωρίτερα την αλλαγή του χρόνου - Ergasia News

Εκδηλώσεις και πυροτεχνήματα για το 2020 από κατοίκους στη Νέα Ζηλανδία και στα νησιά του Ειρηνικού Σαμόα και Κιριμπάτι, καθώς ήδη σε άλλες χώρες έκανε ποδαρικό η νέα χρονιά.

Η Νέα Ζηλανδία αποχαιρέτησε τη χρονιά που σημαδεύτηκε από το μακελειό στο Κράιτστσερτς και τη φονική έκρηξη του ηφαιστείου στο Λευκό Νησί.

Στο Σίδνεϊ η Πρωτοχρονιά ήταν στις 15.00 ώρα Ελλάδος.

Πολλές πόλεις ακύρωσαν τις γιορτινές εκδηλώσεις λόγω των πυρκαγιών που έχουν προκαλέσει τον θάνατο σε τουλάχιστον 12 άτομα, ανάμεσά τους και εθελοντές πυροσβέστες. Μόνο το Σίδνεϊ εξαιρέθηκε από τη σχετική απαγόρευση, η οποία ισχύει για ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η Σαμόα υποδέχθηκε πρώτη το νέο έτος

Η Σαμόα που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό ωκεανό, 2.400 χλμ. βόρεια της Νέας Ζηλανδίας, ήταν η πρώτη χώρα που υποδέχθηκε το 2020 και τη νέα δεκαετία, μαζί με το γειτονικό Κιριμπάτι.

Πριν από οκτώ χρόνια η Σαμόα άλλαξε ζώνη ώρας για να συμπίπτει με εκείνη των μεγαλύτερων εμπορικών εταίρων της, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Σε δημόσια διαβούλευση ο «μεγάλος αδελφός» στις μεταφορές

Το προσχέδιο διαχωρίζεται σε δύο κατηγορίες - Για την ψηφιακή παρακολούθηση της διακίνησης των αγαθών …