Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο

Ο Τραμπ δεν δίστασε να δηλώσει ενώπιον δημοσιογράφων πως «σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο»! .

Στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκαθάρισε απαντώντας στην απειλές του Ιράν πως:

«θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε…Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με το θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο».

Ανάβει «φωτιές» στην περιοχή η δολοφονία Σουλεϊμανί - Όλες οι διεθνείς αντιδράσεις

«Για χρόνια οι Φρουροί της Επανάστασης και οι αδίστακτοι υποστηρικτές της στόχευσε, τραυμάτισε και σκότωσε εκατοντάδες Αμερικανούς πολίτες και προσωπικό»,  συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του. «Οι πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους στο Ιράκ, που σκότωσαν έναν Αμερικανό και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις σοβαρά, καθώς και η βίαιη επίθεση στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη έγιναν υπό τις οδηγίες του Σουλεϊμανί» υποστήριξε. «Ο Σουλεϊμανί προκάλεσε τον θάνατο αθώων ανθρώπων, με το αρρωστημένο πάθος του, συμβάλλοντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο μακριά όσο το Λονδίνο και το Νέο Δελχί».

3.500 επιπλέον στρατιώτες στέλνουν οι ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Η δολοφονία του πανίσχυρου Ιρανού υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί, ο οποίος σκοτώθηκε σε βομβαρδισμό στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, προκαλεί ραγδαίες εξελίξεις.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας του Ιράν χαρακτήρισε τη δολοφονία ως το «μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος των ΗΠΑ στη δυτική Ασία» και προειδοποίησε ότι η Τεχεράνη θα εκδικηθεί «τη σωστή στιγμή και στο σωστό μέρος».

«Οι ΗΠΑ θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι η εγκληματική επίθεση στον Σουλεϊμανί είναι το μεγαλύτερο στρατηγικό λάθος στη δυτική Ασία. Οι ΗΠΑ δεν θα αποδράσουν εύκολα από τις συνέπειες αυτού του λανθασμένου υπολογισμού», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συμβουλίου, που διακινήθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Οι ΗΠΑ, όπως αναφέρει το NBC, επικαλούμενο αξιωματούχους της Ουάσινγκτον, έπειτα από τη δολοφονία του Σουλεϊμανί και τις απειλές του Ιράν αποφάσισε να στείλει επιπλέον 3.500 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή.

Τα νέα αμερικανικά στρατεύματα θα αναπτυχθούν στο Ιράκ, το Κουβέιτ και άλλα σημεία της περιοχής, χωρίς να γίνονται γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες.

Ιράν: Οι ΗΠΑ θα λογοδοτήσουν

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι η Τεχεράνη θα λάβει νομικά μέτρα σε διεθνές επίπεδο για να καταστήσει τις ΗΠΑ υπόλογες για τη δολοφονία του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμάνι.

«Είναι ξεκάθαρα μια τρομοκρατική ενέργεια…το Ιράν θα λάβει μια σειρά νομικών μέτρων σε διεθνές επίπεδο για να λογοδοτήσει η Αμερική για τη δολοφονία του Σουλεϊμάνι», τόνισε ο Ζαρίφ.

Οπως είπε επίσης ο ΥΠΕΞ του Ιράν, η δολοφονία του Ιρανού στρατηγού, διοικητή της Δύναμης Κουντς, Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αμερικανική επιδρομή στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης, ήταν μια ενέργεια «διεθνούς τρομοκρατίας». «Ήταν μια εξαιρετική επικίνδυνη, ανόητη κλιμάκωση...Ήταν η πλέον αποτελεσματική δύναμη που πολεμούσε τους τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους και της αλ Κάιντα», τόνισε ο Ιρανός ΥΠΕΞ.

Απειλές από τον διάδοχο του Σουλεϊμανί: Θα δούμε πολλά αμερικανικά πτώματα στη Μέση Ανατολή


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JA  Greece: Το Παγκόσμιο Χρυσό κατέκτησε η μαθητική «start  up» Isometricks

Εκπροσωπώντας την Ευρώπη η «Ιsometricks» κατέκτησε το Παγκόσμιο Βραβείο του Junior  Achievement  «JA  Worldwide De …