Πέτσας: Οι ΗΠΑ έχουν «γύρει» προς τις ελληνικές θέσεις

Τους τρεις βασικούς στόχους της επίσκεψης του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, εξήγησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ο κ. Πέτσας τόνισε ότι βασικός στόχος είναι να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα «είναι ο πιο σταθερός και ο πιο αξιόπιστος σύμμαχος των ΗΠΑ στην περιοχή μας». Επίσης, να αναδειχθεί ότι η Ελλάδα βγαίνει πιο ισχυρή από μια 10ετή κρίση, έχοντας κάνει σοβαρές μεταρρυθμίσεις και «προσδοκά να προσελκύσει επενδύσεις». Ένας σημαντικός ακόμη στόχος είναι η εγκαθίδρυση οποιασδήποτε δυνατής συνεργασίας σε ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει μείνει πίσω «όπως την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση».

Σε ερώτηση για τα οφέλη της Ελλάδας από την στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι ΗΠΑ έχουν γύρει προς τις ελληνικές θέσεις σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα.

«Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, είναι ίσως η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που η αμερικανική στάση έχει ‘’φύγει’’ λίγο από το επίπεδο ισορροπίας που προσπαθούσε να διατηρήσει μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και έχει γύρει σαφέστατα προς τις ελληνικές θέσεις, χαρακτηρίζοντας το τελευταίο μνημόνιο μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης ως μια προκλητική ενέργεια», τόνισε ο κ. Πέτσας.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αλέξης Γεωργούλη: Ξανά υποψήφιος στις ευρωεκλογές

«Σήμερα βρίσκομαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω τη συμπόρευσή μου με το Πράσινο Κίνημα για …