Τα 6 πρόσωπα που σκέφτεται ο πρωθυπουργός για την προεδρία της Δημοκρατίας 

Δεν άνοιξε τα χαρτιά του στα ραντεβού με τους πολιτικούς αρχηγούς ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβέρνηση για την προεδρία της Δημοκρατίας.

Ενδεικτικός είναι ο διάλογος που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν είναι προβληματισμένος. «Προβληματισμένος από τις εξελίξεις, το κλίμα ήταν κανονικό», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας. 

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν υπάρχει κατάληξη για το όνομα του υποψήφιου προέδρου της Δημοκρατίας. «Ζυγίζει τις καταστάσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για τον πρωθυπουργό. 

Στην ερώτηση αν έχει πολλές πιθανότητες ο Προκόπης Παυλόπουλος  ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε ότι «θα εξαρτηθεί από τις εσωτερικές αντιδράσεις». 

Τα κριτήρια για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως τα έχει θέσει ο πρωθυπουργός με τους συνεργάτες του είναι να είναι ένα πρόσωπο με πολιτική εμπειρία και ευρύτατης αποδοχής, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ήθελε να λάβει την έγκριση των 3/5 της Βουλής, δηλαδή 180 ψήφους. Επίσης θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο που θα συμβάλλει στην εθνική συνεννόηση και θα γνωρίζει τα εθνικά θέματα. 

Τα σενάρια θέλουν έναν από τα υποψήφια ονόματα να είναι αυτό του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, ο οποίος υπήρξε σε συγκυβέρνηση με τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά. Μία ακόμη υποψήφια, με βάση τις πληροφορίες που ακούγονται είναι η πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ από το 2004 και πρώην επίτροπος της Ε.Ε., Μαρία Δαμανάκη. Ένα άλλο σενάριο θεωρεί πιθανή υποψήφια την πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ και πρώην επίτροπο της Ε.Ε., Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε αυτή τη φάση δεν αποκλείεται ο πρωθυπουργός να επεξεργάζεται και πρόσωπα εκτός πολιτικής, όπως τον καθηγητή Δημοσίου Δικαίου και πρώην πρόεδρο του Δικαστηρίου της Ε.Ε., Βασίλη Σκουρή αλλά και τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και πρώην υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι το 2015, Νίκο Αλιβιζάτο. 

Ένα ακόμη όνομα που θεωρείται ως πρόσωπο-έκπληξη που φημολογείται ότι θα μπορούσε να είναι υποψήφιος είναι ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ και επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης. 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …