Megxit: Η Ελισάβετ συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για Χάρι και Μέγκαν - Ergasia News

Η έκτακτη σύσκεψη θα γίνει στο βασιλικό κτήμα του Σάντριγχαμ στην ανατολική Αγγλία και η βασίλισσα Ελισάβετ θέλει να βρεθεί λύση στο ζήτημα του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ που δήλωσαν ότι θέλουν να αποσυρθούν από τα βασιλικά τους καθήκοντα.

Θα μετέχουν η βασίλισσα και ο δούκας του Σάσεξ, ενώ θα παραβρεθούν ο πρίγκιπας της Ουαλίας Κάρολος και ο δούκας του Κέμπριτζ Ουίλιαμ. Κατά τα λοιπά, αίσθηση προκάλεσε ο πρίγκιπας Ουίλιαμ που εξέφρασε τη θλίψη του δημόσια για τη ρήξη στη σχέση του με τον αδελφό του, πρίγκιπα Χάρι.

Σύμφωνα με προσωπικό φίλο του Δούκα που επικαλούνται οι κυριακάτικοι Times του Λονδίνου, ο William είπε: «Όλη μας τη ζωή αγκάλιαζα τον αδερφό μου αλλά δεν μπορώ να το κάνω πια. Είμαστε ξεχωριστές οντότητες. Θλίβομαι για αυτό». «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, το μόνο που μπορώ να κάνω προσωπικά, είναι να προσπαθήσω να τους υποστηρίξω, με την ελπίδα ότι όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή θα είμαστε πάλι όλοι στο “ίδιο μήκος κύματος”. Θέλω να παίζουμε στην ίδια ομάδα».

Με τα οικονομικά προνόμια τι γίνεται;

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν Χάρι και Μέγκαν θα εγκαταλείψουν τα οικονομικά τους προνόμια που απορρέουν από τον τίτλο και από τη συμμετοχή τους στις βασιλικές υποχρεώσεις. Το ίδιο ερώτημα είχε διατυπωθεί όταν η  βασίλισσα απομάκρυνε τον γιο της δούκα Άντριου από το παλάτι, επειδή είχε αναμιχθεί στο σκάνδαλο Επστάιν με τις ανήλικες.

Οι εστεμμένοι της Ευρώπης και οι οικογένειές τους απολαμβάνουν πολλών οικονομικών προνομίων, που προέρχονται κυρίως από τα κρατικά κονδύλια. «Οι Σάσεξ» -όπως ονομάζουν τον Χάρι και τη Μέγκαν από τον τίτλο τους- θέλουν να πετάξουν από πάνω τους το βάρος του βασιλικού πρωτοκόλλου που τους περιορίζει την προσωπική ζωή.

Δήλωσαν ότι θα ανεξαρτητοποιηθούν οικονομικά και την επομένη, όλος ο βρετανικός Τύπος ανακοίνωσε τα περιουσιακά τους στοιχεία και τον προϋπολογισμό του «νοικοκυριού» τους. 

Άλλωστε το θέμα Megxit έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον και τώρα δεν είναι παρά μόνο η αρχή...

ΒΙΝΤΕΟ



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …