Μητσοτάκης για ασφάλεια: Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους

Το μήνυμα ότι ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας, στο πλαίσιο του επίσημου δείπνου του Ελληνοαμερικάνικου Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Τόνισε ότι στον τομέα της ασφάλειας, έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η κυβέρνηση έχει λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να εφαρμόζει το νόμο παντού και για όλους.

«Έχουν γίνει σημαντικά βήματα και η ασφάλεια αφορά όλους τους Έλληνες. Κυρίως αυτούς που κατοικούν στις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες των πόλεων. Που απαιτούν από το κράτος ως αντίτιμο για τους φόρους που πληρώνουν να αισθάνονται ασφαλείς οι ίδιοι, οι οικογένειές τους και οι περιουσίες τους. Ο νόμος θα εφαρμόζεται παντού και για όλους. Και έχουμε λύσει τα χέρια της αστυνομίας για να μπορεί να το κάνει. Και οι όποιες αντιδράσεις υπάρχουν θα ξεπεραστούν. Και η κοινωνία έχει αποδεχθεί πως αυτή η πολιτική δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο».

Ο κ. Μητσοτάκης, τόνισε επίσης ότι γίνονται συζητήσεις για ένα νέο πλαίσιο σχετικά με την αντιμετώπιση της διατάραξης της ζωής της πόλης από μικρές πορείες με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα όσων διαδηλώνουν.

«Μακάρι να μην χρειαζόμασταν νόμο ώστε μια μικρή διαδήλωση να γίνεται στο πεζοδρόμιο» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε πως φαίνεται ότι η κοινωνία είναι πιο ώριμη.

Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει πιο πρόσφορο

Αναφερόμενος στο ταξίδι του στις ΗΠΑ, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι επαναβεβαίωσε το γεγονός ότι «για τις ΗΠΑ η Ελλάδα είναι ένας σταθερός και αξιόπιστος σύμμαχος σε μια εξαιρετικά ταραγμένη περιοχή». Επικαλέστηκε μάλιστα την φράση του αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, λέγοντας ότι ήταν μια φανταστικά επιτυχημένη επίσκεψη.

Απάντησε στην κριτική ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να είναι προβλέψιμη στις επαφές της με τις ΗΠΑ λέγοντας ότι ακριβώς αυτή είναι η έννοια μιας στρατηγικής συμμαχίας, να είσαι σταθερός και αξιόπιστος και ως προς τις βασικές προβλέψεις μιας στρατηγικής σχέσης να είσαι και προβλέψιμος, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Ήμουν απολύτως ξεκάθαρος με τον ίδιο τον πρόεδρο Τραμπ σχετικά με τις κόκκινες γραμμές της ελληνικής κυβέρνησης. Η χώρα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα με όποιο τρόπο κρίνει ότι είναι ο πιο πρόσφορος. Ταυτόχρονα εξηγήσαμε ότι δεν είμαστε εμείς που επιδιώκουμε την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιδιώξουμε να επιλύσουμε τις διαφορές μας με την Τουρκία με τρόπο ειρηνικό και γι' αυτό και κρατάμε ανοιχτό το κανάλι του διαλόγου, επιδιώκοντας να μειώσουμε την ένταση. Χαίρομαι διότι οι ΗΠΑ τοποθετήθηκαν ξεκάθαρα και δια του υπουργού Εξωτερικών λέγοντας ότι στηρίζουν και εγγυώνται την ασφάλεια και την ευημερία της χώρας και στηρίζουν τις πρωτοβουλίες που θα δρομολογήσουν την επίλυση των ζητημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο με ειρηνικό τρόπο» επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης, ότι τόσο στο κογκρέσο όσο και στη γερουσία υπάρχει μια διακομματική αντίληψη για τον στρατηγικό ρόλο της Ελλάδας και αυτό αποτυπώθηκε κατά την ψήφιση του east med act που για πρώτη φορά ορίζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ως περιοχή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τις ΗΠΑ και καθορίζει ποιοι είναι οι σταθεροί και αξιόπιστοι σύμμαχοι των ΗΠΑ και πως αυτοί πρέπει να στηριχθούν.

Έδωσε έμφαση και στις επαφές του με την ομογένεια, σημείωσε ότι η ψήφος στον τόπο κατοικίας των ομογενών ενισχύει τους δεσμούς με τη χώρα ενώ υπογράμμισε απαντώντας και στην κριτική για χρηματοδότηση της Εκκλησίας πως η Ορθόδοξη Εκκλησία στις ΗΠΑ έχει σημαντικό ρόλο στις σχέσεις με την ομογένεια.

Τώρα είναι ευκαιρία για επενδύσεις στην Ελλάδα

Ο κ. Μητσοτάκης, κάλεσε τους επενδυτές να μην καθυστερήσουν να επενδύουν στην Ελλάδα καθώς οι ευκαιρίες παρουσιάζονται στην αρχή, σημείωσε πως η χώρα έχει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα και αναφερόμενος στην πολιτική σταθερότητα επανέλαβε ότι οι εκλογές θα γίνουν το 2023.

Επεσήμανε την προσήλωση της κυβέρνησής του στην μείωση της φορολογίας και εκτίμησε πως από τον πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο που θα προκύψει θα μειωθεί η εισφορά αλληλεγγύης, κάτι που μαζί με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα συμβάλλει στην ανακούφιση της μεσαίας τάξης αλλά και υψηλότερων εισοδημάτων. Συνδυαστικά στη μείωση της φορολόγησης της μισθωτής εργασίας θα συμβάλλει και το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα άρει στρεβλώσεις του νόμου Κατρούγκαλου , είπε ο πρωθυπουργός.

Τόνισε ότι οι επενδύσεις αποτελούν προτεραιότητα για την κυβέρνηση και ήδη πέραν του Ελληνικού που θα ξεκινήσουν έργα μέσα στο ά τρίμηνο του 2020 έχουν ήδη εγκριθεί 9 στρατηγικές επενδύσεις ύψους 2 δισ. και έχουν ενταχθεί στον αναπτυξιακό 180 επιχειρήσεις.

Για το Δημόσιο είπε πως ο ψηφιακός μετασχηματισμός αποτελεί προτεραιότητα ενώ τόνισε πως η αξιοκρατία και η αξιολόγηση είναι αδιαπραγμάτευτα.

Σε ότι αφορά το όραμα του για τη χώρα είπε το σύνθημα των Ολυμπιακών Αγώνων «πιο γρήγορα, πιο ψηλά , πιο δυνατά» ταιριάζει για τη χώρα που βγήκε όρθια, έχει μάθει από τα λάθη του παρελθόντος και έχει προοπτική να πάει καλύτερα. «Το όραμά μου είναι συμμετοχικό, συλλογικό, να πηγάζει από τα κάτω προς τα πάνω η αλλαγή της χώρας» ανέφερε.

Πηγή: skai.gr



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …