Ουραγός της Ε.Ε. η Ελλάδα στις διαθέσιμες θέσεις εργασίας

Πέρα από την αρνητική πρωτιά στην ανεργία στην Ε.Ε., η Ελλάδα παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας ως προς την ύπαρξη «κενών» θέσεων εργασίας.

Ως “κενή” ή “διαθέσιμη” θέση εργασίας (job vacancy) ορίζεται αυτή που είτε δημιουργήθηκε είτε πρόκειται να δημιουργηθεί, για την οποία ο εργοδότης αναζητά τους κατάλληλους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat για το τρίτο τρίμηνο του 2019, το ποσοστό των “κενών” θέσεων στην Ελλάδα ήταν μόλις 0,7% έναντι 2,2% κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη κι αυτό εξηγεί εν πολλοίς τα σταθερά χαμηλά ποσοστά απασχόλησης στην εγχώρια αγορά εργασίας.

Μαζί με την Ελλάδα, στον «πάτο» είναι και η Ιρλανδία, η Βουλγαρία, η Ισπανία, η Σλοβακία και η Πορτογαλία.

Στον αντίποδα, οι χώρες της Ε.Ε. με τις περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας είναι η Τσεχία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία.

Σε σύγκριση με τα ίδια στοιχεία για το 2018, το ποσοστό κενών θέσεων εργασίας παρέμεινε σταθερό στην Ελλάδα, ενώ έπεσε σε 14 άλλες χώρες της ΕΕ.

Ένα ακόμα, ποιοτικό στοιχείο, δείχνει πώς κατανέμονται αυτές οι θέσεις εργασίας.

Η Ελλάδα επιβεβαιώνει το χαρακτηριστικό της ως οικονομία υπηρεσιών, καθώς οι “διαθέσιμες” θέσεις αντιστοιχούν στο 0,8% έναντι 0,5% στους τομείς της μεταποίησης και των κατασκευών.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εκατό συλλήψεις μετά από λεηλασίες και πυροβολισμούς στο Σικάγο

Εκατοντάδες άνθρωποι βγήκαν στο κέντρο του Σικάγο τη Δευτέρα, αφού αστυνομικές δυνάμεις αντάλλαξαν πυρά με …