Ντ. Μπακογιάννη: Εξαιρετική η επιλογή Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Εξαιρετική χαρακτήρισε την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου για την Προεδρία της Δημοκρατίας, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη.

Από τα Χανιά όπου βρίσκεται και στο περιθώριο εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου, η κ Μπακογιάννη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στην υποψηφιότητα της νυν προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, αναφέροντας πως « η κ Σακελλαροπούλου είναι μια εξαιρετική επιλογή.
Μια επιλογή η οποία δικαιώνει το στόχο τον οποίο είχε βάλει ο πρωθυπουργός από την αρχή, να είναι ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο οποίος θα ενώσει, ένας Πρόεδρος που θα εκλεγεί με την μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία, όπως φαίνεται ήδη από την πρώτη ψηφοφορία μετά και τις τοποθετήσεις και των άλλων κομμάτων.

Η κ. Σακελλαροπούλου έχει μια μακρά επιτυχημένη πορεία στο δικαστικό σώμα αλλά ταυτόχρονα είναι μια σύγχρονη γυναίκα» τόνισε η Μπακογιάννη και «δικαίως θα πάρει αυτόν τον τεράστιο αριθμό ψήφο από την Βουλή των Ελλήνων».

Η κ. Μπακογιάννη κλήθηκε να σχολιάσει και την μη πρόσκληση της Ελλάδας στη διάσκεψη για τη Λιβύη. Όπως τόνισε, «κακώς δεν κλήθηκε η Ελλάδα. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία. Εγώ ήδη έχω πει ότι  είναι μια βαρύτατη ευρωπαϊκή και διπλωματική απρέπεια αυτό το οποίο έκανε η Γερμανία. Η Ελλάδα είναι μια ενδιαφερόμενη χώρα και είναι μια χώρα που έχει θαλάσσια σύνορα με τη Λιβύη. Εγώ ως υπουργός Εξωτερικών διαπραγματευόμουν τη συμφωνία αυτών των θαλασσίων συνόρων με τη Λιβύη, αλλά τελικώς δεν ολοκληρώθηκε αυτή η προσπάθεια. Αλλά είναι μια χώρα η οποία τώρα έχει ένα λόγο παραπάνω να βρίσκεται σ' αυτή τη σύνοδο, μετά την υπογραφή αυτών των συμφωνιών που έκανε η Τουρκία με τη Λιβύη και οι οποίες είναι συμφωνίες ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Άρα κατά την γνώμη μας θα έπρεπε να είμαστε εκεί.
Σε όλους τους τόνους έχουμε εκφράσει την άποψη μας, ο πρωθυπουργός έχει ενημερώσει ήδη όλους τους ομολόγους, έκανε πολύ συγκεκριμένη δήλωση σήμερα το βράδυ, ότι σε ευρωπαϊκό επίπεδο η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί συμφωνία για την Λιβύη η οποία να περιέχει τη συμφωνία της Τουρκίας με την κυβέρνηση Σάρατζ».

Σχολιάζοντας την επίσκεψη Χαφτάρ στην Αθήνα, τόνισε ότι ο κ. Χαφτάρ θεωρεί ότι αυτή η συμφωνία είναι ενάντια στα συμφέροντα της Λιβύης και δεν την αποδέχεται - και όπως είπε, «είναι απολύτως λογικό ένας άνθρωπος ο οποίος συμμερίζεται την άποψη που και η Ελλάδα έχει, να συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό».  

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Χρηματιστήριο: Κέρδη 9,99% στο πρώτο τρίμηνο του 2024 δείχνει το κλείσιμο

O Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε σήμερα στις 1.422,35 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,34%. Με ήπια άνοδο …