Αθήνα κατά Ερντογάν: Mη δίνει μαθήματα διεθνούς νομιμότητας ο κατεξοχήν παραβάτης της

Σκληρή απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Διάσκεψη του Βερολίνου έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τούρκος πρόεδρος μεταξύ άλλων δήλωσε για το λιβυκό ότι "η συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Λιβύης έχει τρελάνει την Ελλάδα" και ότι ο "Μητσοτάκης το παιχνίδι το παίζει λάθος, δεν κάνει ορθά βήματα".

Η αιφνιδιαστική επίσκεψη του Χαλίφα Χαφτάρ στην Αθήνα, αλλά και οι πυκνές επαφές που είχαν με ανώτατους Ευρωπαίους αξιωματούχους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Δένδιας ενόψει της Διάσκεψης φαίνεται ότι έχουν ενοχλήσει ιδιαίτερα την Άγκυρα. 

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

"Για την Ελλάδα, σταθερή μέριμνα δεν είναι η άσκηση πολιτικής μέσω ανεδαφικών και προκλητικών δηλώσεων, αλλά η εφαρμογή των βημάτων εκείνων που διασφαλίζουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα σε όλη την περιοχή. 

Όσο για τα περί ορθού βηματισμού, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να επιχειρεί μαθήματα διεθνούς νομιμότητα ο κατεξοχήν παραβάτης αυτής στην περιοχή μας".

ΣΥΡΙΖΑ σε Ερντογάν: Κοινή εθνική επιλογή των ελληνικών δυνάμεων η προάσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων

«Αποτελεί μέγιστη πρόκληση ο Πρόεδρος της Τουρκίας να δίνει συμβουλές στην Ελλάδα για την περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα τη στιγμή που έχει επιλέξει το δρόμο της παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των μονομερών παράνομων ενεργειών», υπογραμμίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Ειδικά δε», προσθέτει, «αφού απέφυγε όλες τις προτάσεις της Ελλάδας, μετά το 2016, για επανέναρξη των διερευνητικών συνομιλιών για οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας».

Σημειώνει πως «η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν πρόκειται να ακολουθήσει τη γείτονα στην επιστροφή της σε λογικές του 20ου - όπου οι εξελίξεις στην περιοχή μας αποτελούν "παιχνίδι"».

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζει πως «ο Πρόεδρος της Τουρκίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι, ανεξάρτητα από την απαράδεκτη απουσία της Ελλάδας από τη Διαδικασία του Βερολίνου και τις εν προκειμένω κυβερνητικές ευθύνες, κοινή εθνική επιλογή όλων των ελληνικών δυνάμεων αποτελεί η προάσπιση - στο ακέραιο- των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …