Σεισμός στην Τουρκία: Βίντεο από τη στιγμή των 5,3 Ρίχτερ, έντρομοι κάτοικοι εγκαταλείπουν κτήριο - Ergasia News

Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 112 χιλιόμετρα από το νησί της Μυτιλήνης. Το επίκεντρό του σεισμού εντοπίζεται βορειοανατολικά της Σμύρνης. Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 21:22.

Το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χιλιόμετρα, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ή ζημιές. Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή και σε Λέσβο και Χίο.

Η σεισμική δόνηση είχε αρκετά μεγάλη διάρκεια και έγινε ιδιαίτερα αισθητή στα ανατολικά τμήματα της Μυτιλήνης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ενώ σημειώθηκε μετασεισμός 3,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Στις 21:58 σημειώθηκε μετασεισμός εντάσεως 4,4 βαθμών.

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο κατέγραψε την ισχυρή δόνηση στα 5,6 Ρίχτερ, στα 16 χιλιόμετρα από Κιρκαγάτς, που βρίσκεται στη Μικρά Ασία και πιο συγκεκριμένα βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού Τήμνου. Aπέχει από τη Σμύρνη 88 χιλιόμετρα και 58 χιλιόμετρα από τη Μαγνησία.

{https://twitter.com/notkoncom/status/1220073809690136579?s=20}

{https://twitter.com/ntv/status/1220075550825422854?s=20}



Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η χρονιά

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες επενδύει σταθερά στο ανθρώπινο δυναμικό της,  συμμετέχοντας ενεργά στον μετασχηματισμό του Ομίλου …