«Ο Ερντογάν έχει στο χέρι την Ευρώπη»

Όπως σημειώνει το Der Spiegel, παρά τις «κινήσεις αβρότητας» και τα φιλικά χαμόγελα μεταξύ της Άγκελα Μέρκελ και του Ταγίπ Ερντογάν, τα προβλήματα παραμένουν. Ειδικότερα πεδίο των γερμανοτουρκικών σχέσεων, γράφει το Spiegel, «η Τουρκία εξακολουθεί να έχει υπό καθεστώς απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα 74 Γερμανούς πολίτες, ενώ άλλοι 59 βρίσκονται στη φυλακή λόγω πολιτικών κατηγοριών. Μόλις πριν από λίγους μήνες συνελήφθη στην Τουρκία κι ένας δικηγόρος της γερμανικής πρεσβείας, και μαζί με αυτόν κατασχέθηκαν 100 περίπου αρχεία με στοιχεία Τούρκων αντιφρονούντων, οι οποίοι είχαν ζητήσει άσυλο στη Γερμανία. Επίσης η Άγκυρα εξακολουθεί να αρνείται τη διαπίστευση σε γερμανούς δημοσιογράφους».

Από την πλευρά της η Osnabrücker Zeitung σχολιάζει: «Δεν υπάρχει διαφυγή από το δίλημμα αυτό. Η Ευρώπη και επομένως η Γερμανία είναι και παραμένουν εκβιάσιμες στο θέμα του προσφυγικού. Ή θα υποκύψουν στα τουρκικά αιτήματα για περισσότερα χρήματα, όπως η Άγκελα Μέρκελ τώρα προς την Άγκυρα, ή θα απειλούνται με ένα προσφυγικό κύμα. Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τους έχει στο χέρι».

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στη Λέσβο ο Μητσοτάκης: Τα συγχαρητήρια στον Δήμο και η επίσκεψη στο λιμάνι στο Σίγρι

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα έργα που έχουν γίνει στον λιμένα, που διαθέτει προβλήτα μήκους …