Σχέδιο για μείωση προκαταβολής φόρου με επενδύσεις

Την μείωση της προκαταβολής φόρου κατά 30% για όσες επιχειρήσεις προχωρούν σε επενδύσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση συμφώνα με την Καθημερινή, υπό την προϋπόθεση ότι οι θεσμοί θα εγκρίνουν την χρησιμοποίηση των επιστροφών κερδών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα για χρηματοδότηση επενδύσεων.

Την πρόταση παρέδωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκουρας  εγγράφως, την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους των θεσμών, που βρίσκονταν στην Αθήνα για την 5η μεταμνημονιακή αξιολόγηση. 
  
Συμφώνα με πληροφορίες η κυβερνητική πρόταση προβλέπει ότι τα 4,2 δισ. ευρώ των επιστροφών κερδών κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα (SMPs-ANFAs) που απομένει να επιστραφούν στη χώρα εως το 2022 θα ήταν σκόπιμο να μοιραστούν περίπου ισόποσα μεταξύ δημοσίων και ιδιωτικών επενδύσεων.  

Αυτό σημαίνει ότι κάπου 2 δισ. ευρω θα μπορέσουν να κατευθυνθούν για την στήριξη ιδιωτικών επενδύσεων.

Πηγή: Καθημερινή


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΣΥΡΙΖΑ:  Το πιο σύντομο ανέκδοτο το «δεν θα συγκυβερνήσω με κανένα παράκεντρο» του Μητσοτάκη

Την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σχολιάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μεταξύ …