Βορίδης-Agrotica: Εξασφαλίζονται 1,2 δισ. σε Έλληνες παραγωγούς

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης μεταβαίνει την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη για να εγκαινιάσει την 28η Διεθνή Έκθεση Γεωργικών Μηχανημάτων, Εξοπλισμού και Εφοδίων «Agrotica 2020».

Η φετινή Agrotica συνιστά τη μεγαλύτερη σε συμμετοχή έκθεση στην ιστορία του θεσμού αριθμώντας πάνω από 2.000 εκθέτες από 46 συνολικά ευρωπαϊκές και βαλκανικές χώρες και διοργανώνεται από τις 30 Ιανουαρίου έως τις 2 Φεβρουαρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 

Ο κ. Βορίδης έχει επισημάνει την ιδιαίτερη σημασία της φετινής έκθεσης στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας του Υπουργείου να συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της αγροτικής ανάπτυξης. 

Σημειώνεται ότι ο Υπουργός πέτυχε το «ξεπάγωμα» των Σχεδίων Βελτίωσης που παρέμεναν στα συρτάρια των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ επί δύο χρόνια και με τα οποία δίδεται η δυνατότητα στους Έλληνες παραγωγούς να αντλήσουν κεφάλαια από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία θα κατευθυνθούν στην εκμηχάνιση των γεωργικών εκμεταλλεύσεών τους. 

Από το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να ωφεληθούν 2 στους 3 αγρότες που έχουν υποβάλει σχετικό αίτημα. 

Υπενθυμίζεται παράλληλα ότι ο κ. Βορίδης προχώρησε στην ενεργοποίηση δύο ιδιαιτέρως σημαντικών χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή τράπεζα Επενδύσεων και το Ευρωπαϊκό ταμείο Επενδύσεων, για την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό του πρωτογενούς τομέα.

Οι παραπάνω κινήσεις του Υπουργού εξασφαλίζουν στους Έλληνες παραγωγούς συνολικό ποσό ύψους 1,2 δισ. ευρώ το οποίο τους επιτρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός προοδευτικού και βιώσιμου μετασχηματισμού της ελληνικής γεωργίας. 

«Πιστεύουμε ότι η πραγματικά εντυπωσιακή συμμετοχή εκθετών στη φετινή Agrotica φανερώνει ότι ο παραγωγικός κόσμος της χώρας ανταποκρίνεται δυναμικά στο κάλεσμά μας για επανεκκίνηση της αναπτυξιακής διαδικασίας», επισημαίνει σε σχετική δήλωσή του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. 
 

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …