Όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Ergasia News, o Ντέμης Νικολαΐδης, αλλά και οι άλλοι παράγοντες τους οποίους θα συναντήσει ο κ. Γεραπετρίτης σήμερα , αύριο και την Δευτέρα, δεν πρόκειται να συμμετάσχουν σε καμία επιτροπή που «θα συσταθεί», διότι απλά δεν θα συσταθεί κάτι τέτοιο.

Αντίθετα, ο κ. Γεραπετρίτης, κατ' εντολή του πρωθυπουργού, αναλαμβάνει όλο το βάρος του σχεδιασμού της νομοθέτησης για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου, πάντα όμως υπό «τις κατευθύνσεις των αρμόδιων οργάνων και με σεβασμό στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, την UEFA και την FIFA».

Την Δευτέρα, θα αποσταλούν από το Μαξίμου δύο επιστολές, προς τον πρόεδρο της UEFA Αλεξάντερ Τσέφεριν και της FIFA Τζάνι Ινφαντίνο.

Οι δύο ισχυροί άνδρες του ποδοσφαίρου αναμένονται στην Αθήνα στο προσεχές διάστημα κατόπιν της πρόσκλησης αυτής για να συζητήσουν με τον Γιώργο Γεραπετρίτη όλο το κυβερνητικό σχέδιο για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου.

Κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να θιγεί το αυτοδιοίκητο, αντίθετα υπό τις οδηγίες των Οργανισμών αυτών θα ενισχυθεί το νομοθετικό πλαίσιο στα εξής σημεία:

• Αλλαγές στις υφιστάμενες δομές

• Τεχνική βοήθεια

•Δημιουργία νέων δομών όπου χρειάζεται

• Τρόπος λειτουργίας και εκλογών οργάνων

• Αυστηροποίση θεσμικού πλαισίου

• Προυποθέσεις αποκλεισμού ομάδων από τα εθνικά αλλά και τα ευρωπαικά πρωταθλήματα

Τον έλεγχο όλων των παραπάνω, και αφού η κυβέρνηση νομοθετήσει για να αυστηροποιήσει αλλά και να καλύψει κενά που υπάρχουν σήμερα, θα τον έχουν ίσως και δια δικών τους ανθρώπων η UEFA και η FIFA ώστε να μην υπάρχει στο εξής η παραμικρή υπόνοια κυβερνητικών παρεμβάσεων σε θέματα ποδοσφαίρου και των ποινών για όποιες τυχόν παρανομίες υπάρξουν στο μέλλον.

Διευκρινίζεται ότι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό, εφόσον πρόθεση της κυβέρνησης είναι να έχουν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατό, μέχρι και τη νομοθέτησή της οι όποιες ανοιχτές υποθέσεις υπάρχουν σήμερα (πολυϊδοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης) να κριθούν υπό το νέο ξεκάθαρο, όπως εκτιμά η κυβέρνηση, πλαίσιο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φάμελλος: Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή

Ο κ. Μητσοτάκης μοιράστηκε την ευθύνη με τον κ. Καραμανλή, ανέφερε ο πρόεδρος της ΚΟ …