Πόλεμος στη Συρία! Συνεχείς βομβαρδισμοί από την Τουρκία κατά Άσαντ - Η θέση της Ρωσίας - Ergasia News

Ο ίδιος δήλωσε πως η τέσσερις στρατιώτες της Άγκυρας σκοτώθηκαν από συριακό βομβαρδισμό και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις απάντησαν βομβαρδίζοντας θέσεις του συριακού καθεστώτος στη βορειοδυτική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι στρατιώτες.

Ο Ερντογάν υποστήριξε πως σκοτώθηκαν από 30 έως 35 στρατιώτες του καθεστώτος. Όμως η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε πως σκοτώθηκαν έξι κυβερνητικοί στρατιώτες. «Τα αεροπλάνα F-16 μας και τα πυροβόλα μας βομβαρδίζουν αυτή τη στιγμή στόχους που καθορίσθηκαν από τις υπηρεσίες πληροφοριών μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου στην Κωνσταντινούπολη. Νωρίτερα το τουρκικό υπουργείο Άμυνας είχε ανακοινώσει τον θάνατο τεσσάρων τούρκων στρατιωτών στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ από πυρά του πυροβολικού του καθεστώτος της Δαμασκού. Εξάλλου εννέα Τούρκοι στρατιώτες τραυματίσθηκαν, ο ένας από τους οποίους σοβαρά, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο εκπρόσωπος του Ερντογάν Ομέρ Τσελίκ, δήλωσε στο CNN Turk πως «το συριακό καθεστώς αποτελεί στο εξής στόχο για μας στην περιοχή έπειτα απ' αυτή την επίθεση. Περιμένουμε από τη Ρωσία να μην προασπίσει το καθεστώς ούτε να το προστατεύσει επειδή, μετά την ξεκάθαρη επίθεση στις ένοπλες δυνάμεις μας, οι δυνάμεις του καθεστώτος γύρω από τις θέσεις μας είναι στόχοι». Ο Τσελίκ πρόθεσε πως η συριακή κυβέρνηση «ενεργεί σαν μια τρομοκρατική οργάνωση» και πως θα διεξαχθούν συνομιλίες με ρώσους αξιωματούχους, που υποστηρίζουν τη συριακή κυβέρνηση, σχετικά με την κατάσταση στην περιοχή της Ιντλίμπ.

Οι συγκρούσεις ανεβάζουν την ένταση στην Ιντλίμπ, το τελευταίο προπύργιο των τζιχαντιστών και των ανταρτών στη Συρία. Σημειώνεται ότι η Τουρκία έχει αναπτύξει στρατιωτικούς σε πολλές θέσεις παρατήρησης στην περιοχή της Ιντλίμπ στο πλαίσιο συμφωνίας που συνήψε με τη Ρωσία και η οποία έχει στόχο να σταματήσει η βία. Όμως οι δυνάμεις του Μπασάρ αλ-Άσαντ, με την υποστήριξη της Μόσχας, έχουν ενισχύσει εδώ και μερικές εβδομάδες την επίθεσή τους σ' αυτή την επαρχία, πολλαπλασιάζοντας τους φονικούς βομβαρδισμούς.

Η Άγκυρα, η οποία υποστηρίζει τους σύρους αντάρτες, ανέβασε τον τόνο τις τελευταίες ημέρες, φθάνοντας μέχρι να επικρίνει τη Ρωσία με την οποία η Τουρκία συνεργάζεται εντούτοις στενά στη Συρία. «Θέλω να απευθυνθώ ιδιαίτερα στις ρωσικές αρχές: ο συνομιλητής μας δεν είσθε εσείς, είναι το (συριακό) καθεστώς. Μην προπαθήσετε να μας εμποδίσετε», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν. «Δεν μπορούμε να μένουμε σιωπηλοί ενώ οι στρατιώτες μας πέφτουν ως μάρτυρες. Θα συνεχίσουμε να ζητούμε λογαριασμό», πρόσθεσε. Σύμφωνα με τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τις τελευταίες ημέρες η Άγκυρα είχε αναπτύξει ενισχύσεις σ' αυτές τις θέσεις παρατήρησης.

Από την πλευρά της, η Μόσχα ανακοίνωσε σήμερα πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις δέχθηκαν πυρά από τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις επειδή η Ρωσία δεν είχε προειδοποιηθεί για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στη βορειοδυτική περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας. Επιπλέον, στην ανακοίνωση αναφέρεται πως αεροπλάνα της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δεν παραβίασαν τα σύνορα της Συρίας ούτε καταγράφηκαν επιθέσεις εναντίον συριακών στρατευμάτων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής οφειλών και δόσεων ρυθμίσεων

ΥΠΕΘΟ και ΑΑΔΕ: Παρατάσεις προθεσμιών καταβολής λόγω ειδικής τραπεζικής αργίας Ενημερώνουμε τους φορολογουμένους ότι, βάσει …