Κουμουτσάκος: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ μεταναστευτικό δημιούργησε σκοτεινό κύκλωμα εκμετάλλευσης

Της Ναντίν Χαρδαλιά

Σκληρό μπρα ντε φερ Γιώργου Κουμουτσάκου και Δημήτρη Τζανακόπουλου  με ανταλλαγή βαρύτατων κατηγοριών, σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή με αιχμή την αντιμετώπισης της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης στη χώρα μας από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αντίστοιχα.

Κουμουτσάκος: Ο νόμος σας επέτρεψε τη δημιουργία άθλιου σκοτεινού κυκλώματος

Το συνεχές σφυροκόπημα των βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δη του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος, Δημήτρη Τζανακόπουλου, πυροδότησε την οργή του αναπληρωτή Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος πέρασε στην αντεπίθεση, καταγγέλλοντας ευθέως τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την ασκούμενη πολιτική του ως κυβέρνηση επέτρεψε τη δημιουργία ενός σκοτεινού άθλιου κυκλώματος εκμετάλλευσης προσφύγων και μεταναστών, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα το ξεριζώσει αποτελεσματικά.

«Έχετε αλλεργία στην αποτροπή γιατί βασίζατε την πολιτική σας στην προτροπή. Λέγατε "ελάτε". Κι όταν εμείς αναλάβαμε βρεθήκαμε σε μια διαμορφωμένη κατάσταση με περίπου 75.000 – 80.000 εκκρεμείς αιτήσεις ασύλου, υπερπληθυσμός στα ΚΥΤ, το 80% των αιτούντων άσυλο χαρακτηρίζονταν ευάλωτοι, μη επιστροφές, γιατί ο νόμος ήταν φτιαγμένος για να μη γίνονται και κυρίως επέτρεπε να δημιουργηθεί ένα  κύκλωμα,  βαθιά δίκτυα συμφερόντων που απομυζούσαν κι εκμεταλλευόντουσαν τον πόνο των ανθρώπων. Κύκλωμα διακινητών, σκοτεινών ΜΚΟ, διαφόρων επαγγελματιών της αλληλεγγύης που ζούσαν πλουσιοπάροχα απομυζώντας ως τσιμπούρια την άθλια κατάσταση των ανθρώπων που ήρθαν στη χώρα. Αυτό το άθλιο δίκτυο σκοτεινών συμφερόντων δεν μπορεί καμία κυβέρνηση να το σπάσει σε λίγους μήνες. Ήταν διάχυτο και σε πολλές μορφές», σημείωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Θα σπάσουμε τα κυκλώματα – θα ελέγξουμε τις ροές»

Ο ίδιος κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ο νόμος του για το άσυλο προκαλούσε σκόπιμα και συνειδητά καθυστερήσεις και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα διαχειριστεί την κατάσταση με τα κυκλώματα και θα ελέγξει τις ροές, τονίζοντας ότι αυτό θα γίνει με υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και σεβασμό στο κράτος δικαίου.

Τζανακόπουλος: Κυβερνητική πολιτική βιοπολιτικής λογικής της αποτροπής μέσω εξαθλίωσης

Νωρίτερα βαρύτατες κατηγορίες περί κυβερνητικής πολιτικής ακροδεξιάς αντίληψης «βιοπολιτικής λογικής της αποτροπής» μέσω της τακτικής «εξαθλιώστε τους για να μην έρχονται», είχε εξαπολύσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τζανακόπουλος, καταγγέλλοντας καταπάτηση των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας και θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Κουμουτσάκος: Προπαγάνδα για φτηνό εντυπωσιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ

«Έχετε εμμονή στην κατηγορία προς την κυβέρνηση ότι επιδίωξε την αποτροπή,  παραμορφώνοντας την πολιτική της κυβέρνησης. Φέρτε μου μία δήλωση στελέχους της κυβέρνησης ότι επιδιώκει η κυβέρνηση την αποτροπή νέων ροών δια της εξαθλίωσης. Αν δεν τη φέρετε θα έχετε κάνει διαστρέβλωση για λόγους προπαγάνδας και φτηνού εντυπωσιασμού», αντέτεινε εξοργισμένος ο αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Ο κ. Κουμουτσάκος επέκρινε με δριμύτητα και την Τουρκία για την ένταξη του προσφυγικού στα γεωστρατηγικά της παιχνίδια, κατηγορώντας τη γειτονική χώρα ότι υιοθετεί ρητορική «πράσινης κάρτας» ως προσκλητήριο μετακίνησης των μεταναστών στα δυτικά.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Νέο βίντεο στο TikTok για την επιστολική ψήφο

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η επιστολική ψήφος απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες Με νέο …