Πολ Τόμσεν: Από σκληρός διαπραγματευτής του ΔΝΤ... «συνταξιούχος» τον Ιούλιο

Ο Πολ Τόμσεν είναι γνωστός ως σκληρός διαπραγματευτής» τονίζει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής του Ταμείου, Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα ανακοίνωσε σήμερα ότι ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του Ταμείου, αποχωρεί από αυτό τον Ιούλιο.

Ο Δανός οικονομολόγος, ιδιαίτερα γνωστός στην Ελλάδα από τον ρόλο του στα προγράμματα διάσωσης της χώρας, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος από τα 37 χρόνια της καριέρας του στο ΔΝΤ δουλεύοντας σε ευρωπαϊκές χώρες από διαφορετικές θέσεις, αλλά και ως αντιπρόσωπος του Ταμείου στη Ρωσία.

Πριν αναλάβει επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος το 2014, η βασική του ευθύνη ήταν τα προγράμματα του ΔΝΤ σε ευρωπαϊκές χώρες που είχαν επηρεαστεί από την παγκόσμια χρηματοοικονομική κρίση και την κρίση της Ευρωζώνης, όπως αναφέρει το Ταμείο σε ανακοίνωση του.

«Ο Πολ έχει εργαστεί στενά με 44 ευρωπαϊκές χώρες και έπαιξε ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στην παροχή των αναγκαίων συμβουλών πολιτικής και της κατεύθυνσης σε πολλές χώρες που έκαναν την μετάβαση σε οικονομίες της αγοράς μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου», αναφέρει σχετικά η επικεφαλής του Ταμείου.

«Ο Πολ είναι γνωστός σαν σκληρός διαπραγματευτής με σταθερές αρχές και πάντα είχε τη μακροπρόθεσμη ευημερία των ανθρώπων των χωρών-μελών που υπηρετούμε, σθεναρά στο επίκεντρο των προσπαθειών του», προσθέτει η Γκεοργκίεβα

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

EE: Η Επιτροπή χρηματοδοτεί καινοτόμες ιδέες για τη μείωση της μακροχρόνιας ανεργίας

Η προκήρυξη προσκλήσεων υποβολής προτάσεων για την επίτευξη αυτού του σκοπού ανακοινώθηκε στο πρόσφατο σχέδιο …