Αλλαγές στον νέο οικοδομικό κανονισμό για την επίσπευση αδειοδότησης επενδύσεων

Ρεπορτάζ: Ναντίν Χαρδαλιά
 
Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ορίζει ως αρμόδιο για την έγκριση της υψομετρικής μελέτης οδών που απαιτείται στις περιπτώσεις ακινήτων κυριότητας του ΤΑΙΠΕΔ, για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων, τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα υδατοδρόμια και ψηφίζεται αύριο από τη Βουλή.
 
Επισημαίνεται, δε, ότι η ρύθμιση αφορά και εκκρεμείς αιτήσεις που έχουν ήδη κατατεθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες πριν την έναρξη ισχύος της προτεινόμενης διάταξης.
 
Η τροπολογία προωθεί ουσιαστικά αλλαγές στον νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ν.4067/2012), με στόχο σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, την επίσπευση των διοικητικών διαδικασιών για την αδειοδότηση σύνθετων έργων, τα οποία αποτελούν μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις για τη χώρα.
 
Ειδικότερα, η εν λόγω ρύθμιση αναφέρεται ότι καταλαμβάνει σύνθετα έργα, τα οποία εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του νόμου 3986/2011 και σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτών, για την κατασκευή ή λειτουργία των οποίων απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών, οι αρμοδιότητες της έγκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και της έκδοσης σχετικών βεβαιώσεων για την έκδοση οικοδομικών αδειών προτείνεται να ασκούνται από τον Υπουργό Υποδομών.
 
Η αναφορά στην αιτιολογική έκθεση σε μεγάλες και εμβληματικές επενδύσεις σε συνδυασμό με τη ρύθμιση που περιλαμβάνεται ήδη στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τη δυνατότητα πρόδρομων εργασιών όπως η κατεδάφιση κτιρίων στο Ελληνικό, οδηγεί πολλούς στην εκτίμηση ότι πέραν άλλων μεγάλων έργων η ρύθμιση αφορά και στην επένδυση στο Ελληνικό με στόχο να μπουν ακόμη πιο δυναμικά οι μπουλντόζες. 

Διαβάστε αναλυτικά την τροπολογία
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινή επίσκεψη Μητσοτάκη - Ιερώνυμου την Παρασκευή στην Θήβα

Οι δυο τους αναμένεται να επισκεφθούν την ερχόμενη Παρασκευή 26 Απριλίου τη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων …