Πακέτο ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης με μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ μετά το Πάσχα

Πακέτο ελάφρυνσης της μεσαίας τάξης, με μέτρα ύψους 1,8 δισ. ευρώ για το 2021, θα περιλαμβάνει το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο δημοσιονομικής στρατηγικής, που θα κατατεθεί στη Βουλή μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή της Κυριακής, το 1,16 δισ. ευρώ άφορα την πλήρη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, και το υπόλοιπο τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά επιπλέον δυο ποσοστιαίες μονάδες.  

Μαζί με αυτή που θα γίνει φέτος τον Ιούνιο, η συνολική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα φτάσει στις τρείς ποσοστιαίες μονάδες.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου, το οποίο προϋποθέσει την επίτευξη συμφωνίας με τους θεσμούς, αναμένεται να φέρει αυξήσεις καθαρών αποδοχών έως και 4% σε εκατομμύρια μισθωτούς.
 

Αναλυτικά το ρεπορτάζ στην Καθημερινή της Κυριακής
 


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ρωμανός: Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει

«Ενα κανονικό κόμμα θα κατέθετε υπόμνημα στον Άρειο Πάγο εμπρόθεσμα και δεν θα έπαιζε γελοίο …