Συγκέντρωση συνδικάτων στο κτίριο της ΓΣΕΕ

Τα συνδικάτα, κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για υπονόμευση της απεργίας που έχουν κηρύξει, για το ασφαλιστικό, στις 18 του μήνα.

Συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΓΣΕΕ, πραγματοποίησαν συνδικαλιστές, με κάλεσμα της ΔΑΣ (ΠΑΜΕ). Κατηγορούν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για «υπονόμευση» της απεργίας, που έχουν κηρύξει για τις 18 Φεβρουαρίου, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, συνδικάτα και σωματεία, ενάντια στο «αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης».

Η κινητοποίηση έγινε, την ίδια ώρα που ήταν προγραμματισμένη η συνεδρίαση της ολομέλειας, στην οποία όπως καταγγέλλουν η ηγεσία της ΓΣΕΕ, θα επιχειρήσει να αλλάξει η απόφαση για  απεργία.

Τα μέλη των συνδικάτων κόλλησαν στην είσοδο του κτιρίου αφίσα στην οποία αναγράφεται: «Υπουργείο Εργασίας – Παράρτημα ΣΕΒ», με τις φωτογραφίες των Γ. Παναγόπουλου και Γ. Βρούτση.

Παράλληλα, καταγγέλλουν την ηγεσία της ΓΣΕΕ για  «αθλιότητα που έχει ξεπεράσει κάθε όριο, καθώς εργολάβοι ιδιωτικής εταιρίας security απαγορεύουν την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο της ΓΣΕΕ σε μέλη της διοίκησης» .

Όπως σημείωσε ο Νίκος Μαυροκέφαλος μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ «Βρισκόμαστε εδώ, για να διαδηλώσουμε ενάντια στο νόμο-λαιμητόμο Βρούτση – Κατρούγκαλου που προωθεί η κυβέρνηση, σε συνεργασία με την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, η οποία εκπληρώνει το βρώμικο ρόλο που της έχουν αναθέσει κυβέρνηση – εργοδοσία.

Χθες, το συνέδριο του ΕΚΑ επιβεβαίωσε την απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη και την ίδια στιγμή, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, απέναντι σ’ αυτή την επίθεση, μας λέει ότι είναι μικρό το κακό, ότι δεν έγινε και τίποτα. Μας λένε δηλαδή ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύει κανείς 40 χρόνια, ότι είναι μικρό το κακό να δουλεύεις μέχρι τα 67 χρόνια για να πάρεις μια σύνταξη «πτωχοκομείου». Ότι είναι μικρό το κακό, η συγχώνευση του ΕΤΕΑΕΠ και η αρπαγή 7 δισ. ευρώ.

Γι’ αυτό η εργοδοσία και η κυβέρνηση θέλουν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ να μείνει ακούνητη. Γι’ αυτό συνεδριάζει για να εμποδίσει την απεργία, για να κάνει συνέδριο με νόθους και την εργοδοσία μέσα. Εμείς θα δώσουμε τη μάχη της απεργίας στις 18 Φλεβάρη».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γερμανία: Απώλειες ύψους 5% για το ΑΕΠ προκαλεί η ενεργειακή κρίση

Η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) και η «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) εισηγούνται ως λύση …