Αποκάλυψη: Γερμανοί και Αμερικανοί κατασκόπευαν από κοινού και συμμάχους τους - Ergasia News

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) και η αμερικανική CIA, κατασκόπευαν από κοινού άλλες χώρες επί δεκαετίες, ακόμα και φιλικών χωρών, όπως μετέδωσε το δημόσιο γερμανικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο (ZDF), επικαλούμενο έγγραφα που δημοσιεύτηκαν σήμερα, Τρίτη 11 Φεβρουαρίου, υπό την επωνυμία #cryptoleaks.

Τo ZDF διεξήγαγε την έρευνα από κοινού με την αμερικανική εφημερίδα Washington Post και το ελβετικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο SRF. Για την κατασκοπία, χρησιμοποιήθηκε μια τεχνική κρυπτογράφησης που χειραγωγήθηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να διαβάζεται η επικοινωνία περισσότερων από 130 κυβερνήσεων και υπηρεσιών πληροφοριών.

Οι πελάτες δεν γνώριζαν τίποτα σχετικά με την χειραγωγημένη τεχνική κρυπτογράφησης. Διαθέσιμα στο ZDF είναι τα σχετικά έγγραφα της κοινής επιχείρησης «Ρουβίκων / Rubikon» των γερμανικών και αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για τα έτη 1970 έως 1993. Μεταξύ άλλων, πρέπει να έχουν αποσιωποιηθεί στοιχεία σχετικά με κρατική μαζική δολοφονία.

Η γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πληροφοριών (BND) δεν θέλησε να σχολιάσει δημοσίως το ζήτημα. Ο πρώην υπουργός στον καγκελάριο Μπερντ Σμιντμπάουερ επιβεβαίωσε τη λειτουργία της εν λόγω κοινής επιχείρησης των δύο προαναφερθεισών μυστικών υπηρεσιών. Ο Σμιντμπάουερ είπε ότι η επιχείρηση «Ρουβίκων / Rubikon» συνέβαλε στο να παραμείνει ο κόσμος πολύ πιο ασφαλής. Το 1993, ωστόσο, ολοκληρώθηκε η συνεργασία με τη CIA.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ευρωβουλευτές: Τι μισθό παίρνουν και πότε βγαίνουν στη σύνταξη

Εκτός από την ανάγκη προσφοράς και ενασχόληση με τα κοινά κτλ, οι υποψήφιοι έχουν και …