Κουμουτσάκος: Κάθε κίνηση που κάνουμε είναι για να βοηθήσουμε τα νησιά - Ergasia News

O αναπληρωτής υπουργός μετανάστευσης και ασύλου Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε για την απόφαση για επίταξη συγκεκριμένων περιοχών, όπου θα δημιουργηθούν τα κλειστά κέντρα κράτησης μεταναστών σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω ότι ήταν η μόνη λύση δεδομένων των συνθηκών.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι είναι κατανοητές οι αντιδράσεις των κατοίκων που έχουν δείξει τη φιλοξενία τους, καθώς μετά από 5 χρόνια έχει επέλθει κόπωση.

«Κάθε μας κίνηση γίνεται για να βοηθήσουμε τα νησιά και η μόνη πρόθεση και βούληση είναι να λύσουμε προβλήματα όχι να δημιουργήσουμε», είπε ο αναπληρωτής υπουργός. Προσέθεσε, ακόμη, ότι χρειάζονται σαφείς λύσεις  πριν ο καιρός επιτρέψει νέες αφίξεις και εξήγησε ότι σκοπός είναι η αντικατάσταση των παλιών κέντρων από νέα και όχι η συνύπαρξη τους.

Τέλος, ο κ. Κουμουτσάκος είπε ότι τα κλειστά κέντρα θα γίνουν συνδυαστικά με την αποσυμφόρηση.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάνω από 830 ευρώ ο νέος κατώτατος μισθός- Από πότε θα ισχύσει

Σε κάθε περίπτωση, το καθαρό ποσό, είναι πολύ μικρότερο. Πάνω από 830 ευρώ μεικτά θα …