Margarita: Ένα ταλαντούχο κορίτσι αφηγείται ιστορίες με κιθάρα

Η Margarita είναι μια ανερχόμενη μουσικός ελληνικής καταγωγής με φρέσκο ήχο, ειλικρινείς στίχους, υπέροχη φωνή -και είναι μόλις 17 χρονών! Εδώ και 7 χρόνια ζει στην Αγγλία, όπου παίζει σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, αλλά όπως παραδέχεται το ντροπαλό κοριτσάκι που έμενε στην Ελλάδα και τραγουδούσε στις κούκλες της θα είναι για πάντα ένα κομμάτι της.

Το πρώτο της EP, με τίτλο «Forgotten Colours,» μόλις κυκλοφόρησε και περιλαμβάνει τέσσερα τραγούδια, το Forgotten Colours, το Fireballs, το So Close και το Back To Greece.

Εμείς μιλήσαμε με την Margarita για το νέο της άλμπουμ, τη μουσική της και φυσικά για την ζωή της ως ανερχόμενη καλλιτέχνις στην Μεγάλη Βρετανία! Τη μουσική της μπορείτε να την ακούσετε στο κανάλι της στο YouTube.

 

Ζεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και είσαι ελληνικής καταγωγής. Αλήθεια πες μας ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα; Θεωρείς ότι η μουσική σου έχει επηρεαστεί από τις δύο διαφορετικές κουλτούρες;

Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου είναι Αγγλίδα. Γεννήθηκα στην Αγγλία αλλά μετακόμισα στην Ελλάδα όταν ήμουν 2 και γύρισα στα 10. Οι δυο κουλτούρες έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή μου και φυσικά επηρέασαν την μουσική μου!

Ποιοι οι είναι οι μουσικοί που θαυμάζεις από Ελλάδα και Βρετανία; Έχει επηρεάσει κάποιος από αυτούς τη μουσική σου;

Έχω κλασσικά ελληνικά ακούσματα, θαυμάζω την μουσική του Θεοδωράκη και τη φωνή της Ν. Μούσχουρη. Αλλά για να είμαι ειλικρινής, ακούω παραπάνω Αγγλικά τραγούδια που είναι πιο ‘Alternative’. Λατρεύω: Florence + The Machine, Lorde και Joni Mitchell.

Το εξώφυλλο του EP της Μαργαρίτας «Forgotten Colours»

Είσαι μόλις 17 χρονών. Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον; Σκέφτεσαι να σπουδάσεις κάτι άλλο ή η μουσική είναι μονόδρομος για σενα;

Η μουσική είναι το πάθος μου και ελπίζω μια μέρα να γίνει και το επάγγελμα μου. Όμως θέλω να σπουδάσω στην Νομική επίσης.

Πολλά παιδιά της ηλικίας σου στρεφονται στα talent shows για να ξεκινήσουν την καριέρα τους. Σου έχει περάσει ποτέ η σκέψη να πάρεις κι εσύ μέρος σε ένα μουσικό talent show ή προτιμάς ν’ ακολουθήσεις άλλη διαδρομή;

Όχι δεν έχω σκεφτεί ποτέ να πάρω μέρος σε κάποιο talent show. Ακολουθώ διαφορετικά βήματα και δεν έχω επιδιώξει την εφήμερη αναγνωρισιμότητα.

Πόσο σημαντικος είναι ο ρόλος των σοσιαλ μίντια και γενικά του internet για έναν ανεξάρτητο καλλιτέχνη που κάνει τα πρώτα του βήματα; Εσύ πώς χρησιμοποιείς την τεχνολογία;

Τα social media είναι πολύ χρήσιμα για τα πρώτα βήματα επειδή μπορείς να απευθυνθείς σε μεγαλύτερο κοινό και να συνεχίσεις να εξελίσσεσαι μέσα από αυτά.

Η Margarita στη σκηνή του «BBC Music Introducing East Midlands»

Έχεις ήδη εμφανιστεί σε διάφορες σκηνές και φεστιβάλ της Αγγλίας, όπως στο “BBC Music Introducing East Midlands”. Θα θέλες να παίξεις κάποια στιγμή και στην Ελλάδα; Εάν ναι με ποιες προϋποθέσεις;

Φυσικά! Δεν έχω παίξει ποτέ στην Ελλάδα και θα ήθελα πάρα πολύ να συμβεί κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Σε ότι αφορά τις προϋποθέσεις θα ήμουν ευτυχής να λάβω μέρος σε festivals & concerts.

Η Ελλάδα για μένα συμβολίζει τα όμορφα παιδικά μου χρόνια, την επισκέπτομαι συχνά και είναι πάντα στην καρδιά μου.

Ποιες μνήμες σε ενέπνευσαν να γράψεις το κομμάτι «Back To Greece»; Τι είναι αυτό που αγαπάς στην Ελλάδα και σε κάνει να θέλεις να επιστρέφεις εδω; Τι εικόνα έχεις για τη σημερινή Ελλάδα;

Όταν ήμουν μικρή έβγαινα στο μπαλκόνι του δωματίου μου και τραγουδούσα στις κούκλες μου ελπίζοντας ότι κανείς άλλος δεν με άκουγε αλλά το αποτέλεσμα ήταν να με ακούει όλη η Πεύκη! Η Ελλάδα για μένα συμβολίζει τα όμορφα παιδικά μου χρόνια, την επισκέπτομαι συχνά και είναι πάντα στην καρδιά μου.

Πότε συνειδητοποίησες για πρώτη φορά το πάθος σου για το τραγούδι; Ήθελες από μικρή να ασχοληθείς με τη μουσική; Τι στάση κράτησε η οικογένειά σου σ’ αυτή τη διαδρομή;

Όταν ήμουν ακόμη στην Ελλάδα άρχισα με μαθήματα πιάνου στα οκτώ μου και έγραφα ποιήματα στα ελληνικά! Όταν γύρισα στην Αγγλία άρχισα να κάνω μαθήματα κιθάρας στα έντεκα μου και έγραψα τους πρώτους μου στίχους στα αγγλικά. Στα δεκατέσσερα μου ολοκλήρωσα το πρώτο μου τραγούδι με στίχους και μουσική. Οι γονείς μου είναι ο βράχος μου και με στηρίζουν σε όλες τις πτυχές της μικρής μου μουσικής διαδρομής.

Τι αποτελεί πηγή έμπνευσης για σένα όταν γράφεις στίχους και μουσική;

Η έμπνευση έρχεται από παντού δεν μπορώ να την προσδιορίσω και να της δώσω συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Όταν έχω δυνατά συναισθήματα η μουσική και οι στίχοι εμφανίζονται απ’ το πουθενα.

Με ποιες τρεις λέξεις θα περιέγραφες το πρώτο σου EP “Forgotten Colours”;

Ακατέργαστο, ειλικρινές και νοσταλγικό.

Νομίζω ότι οποιοσδήποτε έχει υπάρξει έφηβος μπορεί εύκολα να ταυτιστεί με το “So Close” και το “Forgotten Colours”. Τι σημαίνει για σένα να μπορείς να εκφράζεις τις σκέψεις και τις ανασφάλειες σου μέσω της μουσικής σου;

Η μουσική μου δίνει την δυνατότητα και το κουράγιο να εκφράσω τις σκέψεις μου και τις ανασφάλειες μου. Με κάνει να νιώθω λιγότερο ευάλωτη όταν το κοινό μπορεί να σχετιστεί με τα τραγούδια μου.

Ελπίζω ότι ο καθένας που ακούει το «Fireballs» να καταλάβει ότι η ελπίδα υπάρχει και ακολουθεί.

Στο “Fireballs” τραγουδάτε “there is no shame in burning”. Μήπως τέτοιες εμπειρίες που μας «καίνε» αποτελούν και καλές πηγές έμπνευσης για καινούρια μουσική;

Το ‘Fireballs’ είναι αποτέλεσμα κάποιων δύσκολων στιγμών που όταν πέρασαν με έκαναν να νιώθω πιο δυνατή. Ελπίζω ότι ο καθένας που ακούει αυτό το τραγούδι να καταλάβει ότι η ελπίδα υπάρχει και ακολουθεί.

Γενικά ποια είναι τα θέματα που απασχολούν ένα κορίτσι της ηλικίας σου που ζει στην Αγγλία;

Πιστεύω ότι με την παγκοσμιοποίηση δεν υπάρχουν ουσιαστικές διάφορες στον τρόπο σκέψης και αντιμετώπισης των θεμάτων που απασχολούν τους νέους σε ολόκληρη την υφήλιο. Λίγο πολύ όλοι έχουμε τις ίδιες σκέψεις και ανησυχίες σχετικά με τον περιβάλλον, τις σπουδές και τι θα φέρει το μέλλον.

Για ποιο χαρακτηριστικό σου οι φίλοι σου θα έλεγαν: «Κλασική Μαργαρίτα!»;

Είμαι λίγο έως πολύ αδέξια με αποτελέσματα να μου συμβαίνουν ατυχήματα κάθε μέρα. Η κλασική Μαργαρίτα έχει γρατσουνιές και μελανιές στα γόνατα της σε ετήσια βάση.

Πως ονειρεύεσαι τον εαυτό σου τα επόμενα χρόνια; Τι εύχεσαι να σου συμβεί;

Θέλω να συνεχίσω να βγάζω καινούργια τραγούδια αλλά το πιο σημαντικό είναι να παραμείνω ευτυχισμένη και υγιής. Το ίδιο εύχομαι για όλους μας.


Πηγή: monopoli.gr

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Δείτε ακόμα Χριστούγεννα στην Αθήνα 03/12 14:34 Λίγα λεπτά μετά τις 7.30, το απόγευμα της Τρίτης, η πλατεία Συντάγματος πλημμύρισε με φως. Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σηματοδότησε και ..