Απεργία 18/2: Απεργούν ΜΕΤΡΟ, ΗΣΑΠ, ΤΡΑΜ και ΟΑΣΑ - Ergasia News

Ειδικότερα, τα Σωματεία των εργαζομένων στο σύνολο των συγκοινωνιακών εταιριών αποφάσισαν να συμμετάσχουν με 24ωρη απεργία στην κινητοποίηση του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) διαμαρτυρόμενοι για το ασφαλιστικό.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το ΕΚΑ επισημαίνει το εξής:

«Το Δ.Σ. του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, σε συνεδρίασή του στις 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τρίτη, 18 Φεβρουαρίου, ενάντια στην αντιασφαλιστική επίθεση της κυβέρνησης. Όχι μόνο δεν καταργείται ο νόμος Κατρούγκαλου, όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση προεκλογικά, αλλά περικλείεται στον νόμο Βρούτση και στέλνει στα τάρταρα το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας. Με το νέο νομοσχέδιο, η κυβέρνηση αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλει να παγιώσει τις μειώσεις στις συντάξεις. Καλούμε τα σωματεία-μέλη μας να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή κινητοποίηση προκειμένου να εμποδίσουμε τον κυβερνητικό σχεδιασμό που θέλει να ρίξει ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση».

Άγνωστο παραμένει, μέχρι στιγμής, τι θα γίνει εκείνη την ημέρα στα τρένα και στον προαστιακό σιδηρόδρομο.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο

O δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 477,75 μονάδων (+1,22%), στις 39.760,08 μονάδες …