Κικίλιας: «Εάν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού, θα ανακόψουμε την εξάπλωσή του» - Ergasia News

Ο κ. Κικίλιας, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά και σωστή τήρηση κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση ύπαρξης κρούσματος, έχουν γίνει προσπάθειες για να υπάρξει επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κορωνοϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» τόνισε ο υπουργός, συστήνοντας ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση από την μεριά των πολιτών.

Το υπουργείο Υγείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για αντιμετώπιση πιθανού κρούσματος κοροναϊού, καθώς υπάρχει σχέδιο δράσης με 13 νοσοκομεία αναφοράς. Ήδη έχουν γίνει και σχετικές ασκήσεις ετοιμότητας.

Ο υπουργός Υγείας, εξάλλου, κατέθεσε στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ - Ευρωεκλογές: Οι 8 νέοι υποψήφιοι - Βιογραφικά

Η παρουσίαση των οκτώ που εντάχθηκαν στη λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές της 9ης …