Σκυλακάκης : Το 2019 θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για πρωτογενές πλεόνασμα

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υφυπουργός Δημοσιονομικής Πολιτικής Θεόδωρος Σκυλακάκης τόνισε ότι για το 2019 θα υπάρξει υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα και οι περσινές επιδόσεις αναμένεται πως θα έχουν carry-over στον φετινό προϋπολογισμό.

Ο ίδιος αποκάλυψε δε πως αναμένονται θετικές εξελίξεις τον Ιούνιο σε δυο από τα τρία αιτήματα που έχει θέσει στο τραπέζι των θεσμών η κυβέρνηση, για εξαίρεση δαπανών προσφυγικών ροών από τη μέτρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος, αλλαγή χρήσης των κερδών από ANFAs και SMPs και δημιουργία «γέφυρας» πλεονασμάτων (smoothing mechanism).

Τέλος, ο υπουργός υπογράμμισε ότι στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα θα διαφανεί πως θα χρησιμοποιηθεί ο δημοσιονομικός χώρος τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: skai.gr


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογική δήλωση 2024: Όλες οι αλλαγές στo νέο Ε1

Ποιες είναι οι αλλαγές στο νέο Ε1 σε σχέση με πέρσι Του Χρυσόστομου Τσούφη To …