Προσφυγικό: «Άκυρο» Μουτζούρη στη συνάντηση με Μηταράκη - «Ας μην περιμένει αδίκως»

«Ας μην περιμένει αδίκως» διεμήνυσε τον υπουργό Mετανάστευσης και Aσύλου Νότη Μηταράκη, με ανάρτηση του στην προσωπική του σελίδα σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Μουτζούρης, ματαιώνοντας τη συνάντησή του και των άλλων αυτοδιοικητικών του Β. Αιγαίου, με τον υπουργό.

Ο περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι η συμφωνία υπήρξε ώστε οι δύο πλευρές να επιστρέψουν σε διαπραγμάτευση σε μηδενική βάση για τις δομές στα νησιά, με το υπουργείο να υποστηρίζει ότι η συνάντηση, στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, επρόκειτο να γίνει προκειμένου οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης να υποδείξουν θέσεις για αυτές τις δομές με τις οποίες συμφωνούν.

Η ανάρτηση του κ. Μουντζούρη αναφέρει:

«Την Δευτέρα το πρωί συμφωνήθηκε σε δημόσια εκπομπή να «παγώσουν» τα μέτρα επιτάξεως εκτάσεων και νομοθετικού περιεχομένου έως την επόμενη εβδομάδα και να ξαναγίνει διάλογος από ΜΗΔΕΝΙΚΗ ΒΑΣΗ.

Τώρα το υπουργείο ισχυρίζεται, ότι το μόνο που αναμένει είναι «υπόδειξη θέσεων για τις νέες δομές». ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ ΑΥΤΟ. Πρόκειται για εν συνεχεία αλλαγή στάσεως της.

Ας μην περιμένει αδίκως!».

Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική συνέντευξη του κ. Μηταράκη, είχε προηγηθεί η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, η οποία υποστήριζε πως το υπουργείο προχωρά κανονικά όλες τις διαδικασίες αδειοδότησης για να ξεκινήσουν τα έργα κατασκευής των κλειστών κέντρων στα νησιά, χωρίς να αλλάξει ο σχεδιασμός και το αρχικό χρονοδιάγραμμα.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι αν η τοπική αυτοδιοίκηση υποδείξει το σαββατοκύριακο στο υπουργείο «μια καλύτερη τοποθεσία στο όριο του ίδιου δήμου, είναι πολύ εύκολο για εμάς και δεν μας αλλάζει το χρονοδιάγραμμα».

Ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι το πάγωμα της επίταξης έγινε σε συνεννόηση με την προεδρία της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι «κάθε σημαντική ενέργεια που γίνεται στο υπουργείο Μετανάστευσης είναι σε πλήρη ενημέρωση της προεδρίας της κυβέρνησης».

«Η συναινετική συζήτηση που έγινε χτες στον αέρα τηλεοπτικού σταθμού με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου τον οδήγησε στην απόφαση να παγώσει για λίγες ημέρες την επίταξη» και συμπλήρωσε: «ας πάρει και η τοπική αυτοδιοίκηση την ευθύνη».

Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε ότι τα ανοιχτά κέντρα που λειτουργούν σήμερα στα νησιά θα κλείσουν και θα στείλει επιστολή μέσα στην εβδομάδα στους δήμους για τη συγκρότηση επιτροπής που θα χειριστεί τις διαδικασίες για το κλείσιμό τους και την απόδοση των εκτάσεων στους δήμους.


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κυμπουρόπουλος για τα Τέμπη: Σεβασμός στα θύματα, επιζώντες και οικογένειες - Να αποδοθεί δικαιοσύνη

«Μια τέτοια υπόθεση μας αφορά όλους και δεν πρέπει να έχει κομματικό πρόσημο, καθώς αυτό …