Τουρκία: Σε χαμηλό εννιαμήνου έναντι του δολαρίου η λίρα λόγω Ιντλίμπ 

Σε χαμηλό εννιαμήνου έναντι του δολαρίου (από τον περασμένο Μάιο) υποχώρησε την Τρίτη η τουρκική λίρα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την κλιμάκωση της έντασης στην Ιντλίμπ της Συρίας και αναμένουν την απόφαση της κεντρικής τράπεζας για την πολιτική της.

Η κεντρική τράπεζα της Τουρκίας, που έχει μειώσει το βασικό της επιτόκιο κατά 1.275 μονάδες βάσης από τον Ιούλιο, αναμένεται την Τρίτη να μειώσει το επιτόκιο κατά 50 μονάδες βάσης στο 10,75%, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Στις 11:17 ώρα Ελλάδας, το τουρκικό νόμισμα διαμορφώθηκε στις 6,0695 λίρες ανά δολάριο έχοντας υποχωρήσει έως τις 6,0710 λίρες από τις 6,0485 που έκλεισε χθες.

Ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης BIST 100 σημείωσε πτώση 0,9%, με τον τραπεζικό δείκτη να καταγράφει απώλειες άνω του 1%.
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …