Να μειωθούν κι άλλο οι συντάξεις!

Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) θέτει ζήτημα νέας μείωσης των συντάξεων με φόντο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για δυσανάλογα υψηλές συντάξεις.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν την Πέμπτη οι βιομήχανοι στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και τη διαδικασία ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, υποστηρίζουν ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ» και επισημαίνουν πως υπάρχει ανάγκη για «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Το υπόμνημα θέτει ζήτημα για τις συντάξεις, τονίζοντας πως στο καινούργιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτείται «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».

Ο διευθυντής απασχόλησης του ΣΕΒ, Χρήστος Ιωάννου, τόνισε ότι η μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς από το 0,9% πρέπει να στρογγυλοποιηθεί στο 1% και να μη χρηματοδοτεί συντάξεις, καθώς «οι συντάξεις, σύμφωνα με τη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι επαρκείς και το παράλογο είναι ότι με τη μείωση της εισφοράς χρηματοδοτούνται συντάξεις, οι οποίες είναι, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη, δυσανάλογα υψηλότερες από τις χώρες που έχουν καταβληθεί».

Παράλληλα απέδωσε «τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού» στην «παροχή αυξανόμενων και περισσοτέρων συντάξεων, δυσανάλογων με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί», τα οποία, όπως αναφέρει, «αποτέλεσαν την κυριότερη συνιστώσα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που έφεραν την ελληνική δημοσιονομική χρεοκοπία του 2009-2010 και οδήγησαν στα μνημόνια».


Πηγή

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βορίδης στον ΣΚΑΪ: Η κυβέρνηση θα βγει ενισχυμένη από την πρόταση δυσπιστίας»

Σχετικά με το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για προανακριτική διάρκειας ο Μάκης Βορίδης απάντησε «να καταθέσουν …